Saját hazájuk tanult sírásói

2019. március 31. 15:16

A mai pogány európai alávalóbb a középkori keresztes lovagoknál.

2019. március 31. 15:16
Czakó Gábor
Magyar Hírlap

„A mostani érkezők nem értik az egészet. A nyelvtől a munkán át a mindennapokig. A vallásig? Ugyan! A fényes Nyugaton az utóbbi emberfaj már csak nyomokban létezik. A jövevények, legnagyobb számban muszlimok, általában olyan kultúrában nőttek föl, amelynek nem volt fogalma az övétől távoli erkölcsi, szellemi értékekről, ennélfogva félreismeri, ellenségesnek, pokolravalónak tekinti azokat.

Gondoljunk bele, hogy az érkező tömegek a muzulmán világban születtek, ahol a keresztényekkel való szembenállásra, sőt harcra nevelődtek. Ősellenségük a hajdan gyarmatosító európai kereszténység volt és maradt volna, ha… Ha a »modern európai« nem hagyta volna el hitét, s ezáltal nem süllyedt volna a lehető legalacsonyabbra. Szemükben a mai pogány európai alávalóbb a középkori keresztes lovagoknál, a 19. századi angol és francia gyarmatosítóknál – szellemi értelemben –, valahol a macskák és békák szintjén tengődik vagy még lejjebb, a férgekén. Ezért szabad, sőt üdvös dolog válogatás nélkül irtani a gazokat. Az úgynevezett terrortámadások ennek látványos példái. Mindegy, hogy kik az áldozatok, fő, hogy a túloldalon essenek el. Ha meg véletlenül az övéik közül öl meg valakiket a bomba: »Allah nagy és irgalmas.«

A további részletezés helyett gondoljunk bele, hogy az érkezők fölkészültsége, nem csupán műszaki tudása, de erkölcse, jogtudata egyetlen ponton sem egyezik az Euró­pában hagyományosan elvárttal. Például a demokrácia, jogállam, egyenlőség stb. fogalma hiányzik a muszlim közéleti szókincsből. A mostani világnagy zagyválódásban szinte lehetetlen eligazodni mai európai tanultsággal és aggyal. Maga Lucifer sem tudta volna ügyesebben megmérgezni a nyugati világ gondolkodását – már száz évekkel előre a fölvilágosodással és a belőle eredő forradalmakkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rony Tronco
2019. március 31. 22:11
Czakókám! Többet és sűrűbben kéne írni! Nagyon lusta vagy, fáj a térded?
Csakcsöndben
2019. március 31. 22:00
"Például a demokrácia, jogállam, egyenlőség stb. fogalma hiányzik a muszlim közéleti szókincsből. A mostani világnagy zagyválódásban szinte lehetetlen eligazodni mai európai tanultsággal és aggyal." Érdekes, pont ezekere a szavakra mondja Szánthó úr is az Alapjogokért Központból, hogy meghatározhatatlanok és jogilag nem értelmezhetőek, tehát szerinte gyakorlatilag felesleges rájuk hivatkozni.
mokány
2019. március 31. 19:30
Óvatos duhaj a szerző. Vígasztalalni és biztatni kéne az európaiakat , nem pedig szidni. A betolakodókat sem kéne tájékozatlanoknak leírni. Ezek nem a Little Big Horn -nál harcoló amerikai bennszülöttek, akik nem ismerve a papírpénzt, tűzrakáshoz használták az amerikai katonáknál talált dollárokat.
adonyi29
2019. március 31. 18:56
És egyébként nincs abban igazuk, hogy semmi emberré lett a hajdan büszke európai?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!