A kommunizmus áldozatai

2019. február 26. 16:15

A kommunizmus áldozatai itt élnek közöttünk; mi magunk, mindannyian vagyunk ezek az áldozatok.

2019. február 26. 16:15
Aristo
Aristo

„Mikor 1836. szomorú októberében Berlinben, a Trierből érkező postakocsiból, kiszállt egy Karl Marx nevezetű fiatalember, hogy megkezdje tanulmányait a nevezetes berlini egyetemen, még senki sem gondolta volna, hogy egy új szekta alapító prófétája érkezett meg. Azt pedig végképp nem, hogy mekkora hatása lesz ennek az embernek, a világ későbbi történetére.

Marx, az eszméi szempontjából, szerencsés korszakban élt. A kor egyfelől az ateizmus gyors elterjedését hozta magával és az ebből fakadó vágyat a valláspótlékokra, másfelől a filozófiát akkoriban még roppant komolyan vették és figyeltek a bölcselők szavaira. A filozófusok aranykora volt ez. A gondolkodók egy része pedig – különösen Németországban – azt ígérte, hogy valódi »tudományos« világmagyarázattal fog szolgálni, megsemmisítve a vallást és mesének minősítve mindent ami túlmegy közvetlen tapasztalaton. Egyszer s mindenkorra leszámolnak a »népek ópiumával« – ahogyan maga Marx nevezte. A tudományos csodavárásnak ebbe az intellektuális karneváljába robbant bele Marx és az ő tanai, és futottak be soha nem látott, pusztító karriert.

Miután mostanában van a kommunizmus áldozatainak napja, elmondhatjuk, hogy soha még, az emberi nem történetében, nem volt szekta, mely annyi ember haláláért felel, mint a kommunistáké. A hétköznapi gondolkodásban a kommunizmus áldozatai mindazok, akiket halálraítéltek, akiket agyonvertek, akiket kirakatperekben meghurcoltak, akik a mesterséges éhínségeknek estek áldozatul, egyszóval a rendszer bűneinek közvetlen elszenvedői. Lehettek olyanok, akiket osztályhovatartozásuk alapján, olyanok, akiket nemzetiségük alapján és lehettek olyanok is, akiket – elnézést a kifejezésért – »csak úgy«, valamelyik túlbuzgó elvtárs »tervteljesítési mutatói« alapján végeztek ki, börtönöztek be. Egész népek estek áldozatul a terrornak.

Most pedig, mikor fejet hajtunk az áldozatok emléke előtt, sokan úgy vélik: mindennek már vége, elmúlt, az emberiség mintegy »kinőtte« ezeket a hamis hiteket, néhány marginális kivételtől eltekintve, eltűntek a kommunista rezsimek, vezetőiket is elvitte már az ördög, így mi pedig, a formális gyász letudtával, elfordulhatunk e rettenetes korszaktól.

Csakhogy tévednek, akik ezt hiszik.

A kommunizmus áldozatai itt élnek közöttünk; mi magunk, mindannyian vagyunk ezek az áldozatok. Ebben is, ahogyan évszázadok alatt megszokhattuk, a legrosszabbul mi, közép-európaiak jártunk. Belőlünk neveltek „»szocialista embert« a proletariátus kegyetlen tanítói. Az emberarcú szocializmus hatását csak generációk alatt leszünk képesek levetkőzni. Már, ha hagyják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2019. február 27. 08:36
"A kommunizmus áldozatai itt élnek közöttünk; mi magunk, mindannyian vagyunk ezek az áldozatok" Ez teljesen így van. Orbán szavai 89-ben, az újratemetésen: "Ezért a hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik.” Baszki, 89-et írtunk, és mennyire igaza volt.
írmag
2019. február 27. 03:49
Kedves Aristo! A maradványok felszámolásában kérném a segítséged a VASKEFE eltüntetéséhez, amely napi látványában is az elsikkasztott rendszerváltás, tehát csak a kommunizmus emlékeztetője. Köszönet!
kulalak
2019. február 27. 01:33
Erre nincs szó, ez mind igaz. "Ezért a hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkezendő húsz vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik"
Bell & Sebastian
2019. február 26. 23:15
Valóban az a nap kérdése, miért torpant meg a polgárosodás Magyarországon, amikor már az Orbán 2.3 verziót használjuk. Szerintem a nyugdíjpénztárak beforgatása és a hozzákapcsolt hazudozás húzta rá a lélekharangot. Nem teljesen a Nemzetvezető bűne, mert megelőzte egy állam háztartási vita az Unióval, amiben is a bolsevikebbek győztek. Azóta minden napra jut egy győzelmi jelentés, megy az újraelosztás, eredeti tőkefelhalmozás és raboló kapitalizmus, és még polgársegget is csináltak a szánkból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!