Hasznos tanácsok egy elfuserált élethez

2019. január 15. 19:46

Légy jó robot, tökéletes fogaskerék, éld rutinból a napjaidat: nagyon fontos, hogy minden nap ugyanolyan céltalanul lebegj az éterben, hagyd, hogy a megszokás átvegye az irányítást az életed felett.

2019. január 15. 19:46
Ács-Fehér Kinga
20on

„Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, garantáltan eljutsz a boldogtalan emberek paradicsomába. Egészen sokan mennek oda, még véletlen se akarj különcködni, kövesd csak te is a népet! Légy Szabó Péter negatív pólusa, Nick Vujicic ördögpalántája, vagy Bryan Tracy sátán formája! Íme, a biztos út egy elfuserált élethez.

(...) Dolgozz ott, ahol nem érzed jól magad, és aggass magadra millió hitelt, hogy tényleg ne legyen más választásod, mint folytatni a saját magad által kialakított rabszolgaéletedet.

Ha még így sem éreznél konstans depressziót, akkor arra kérlek, hogy mechanizáld jobban az életed. Légy jó robot, tökéletes fogaskerék, éld rutinból a napjaidat: nagyon fontos, hogy minden nap ugyanolyan céltalanul lebegj az éterben, hagyd, hogy a megszokás átvegye az irányítást az életed felett. Tanuld azt, amit nagy ívben leszarsz! Járj be az utált munkahelyre, meg se forduljon a fejedben, hogy szembenézel az új munkakeresés kockázataival. Maradj évekig abban a befásult, belaposodott, »leszarom már az egészet«-típusú kapcsolatban! Hanyagold el a barátaidat! Pláne, ha boldogok. Mechanizált életmódod közepette véletlen se feledkezz meg a rendszer, a főnök, a kutya, a csiga, és annak az idegennek a hibáztatásáról. Ha már idáig eljutottál, egészen jó vagy, hiszen ekkor azok a csúnya, bántalmazó pozitív gondolatok egyre ritkábban törnek utat gondolataidba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. január 17. 12:51
Kislánnyal megnézetném szép sorban - American History X - Fight Club - Trainspotting - Down By Law - White Man's Burden
atila68
2019. január 17. 12:40
Kinga Instagramján egyetlen olyan fotó nincs ahol társaságban lenne.
kizökkentidő
2019. január 16. 16:55
A mesterem más irányból közelíti meg ezt a kérdéskört. "A sz...t is lehet jókedvűen lapátolni" "Mindene megvan, akár boldog is lehetne..."
balbako_
2019. január 16. 06:48
Ennek az írásnak negatív a végkicsengése. Olyan emberről szól, aki nem olyan szakmát választott amit szeret, nem talált olyan munkahelyet ahol jól érzi magát, kevés barátja van, nincs családja és csak álmai vannak, de tervei nincsenek. Ez a céltalan lebegés értelmetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!