Titkos háború

2018. november 24. 10:26

Háború ez. És közben mintha tényleg hallgatnának a múzsák.

2018. november 24. 10:26
Szerencsés Károly
Magyar Hírlap

„Voltak nálunk hosszú időszakok, amikor formailag béke honolt, és olyanok is, amikor nyílt háborút hirdettek. Mégis a győzelemmel egyre inkább átcsúszni vágytak a titkos ködök világába. Csak legutóbb háború folyt, az osztályellenség, a szociáldemokrácia, klerikális reakció, a kulák, a kispolgári csökevény, a rémhírterjesztő, Tito, a láncos kutya, az amerikai imperialista, Rajk és bandája ellen. Majd a (fasiszta) ellenforradalom, a sovinizmus, a nacionalizmus, a megtévedt csehszlovákok, a csencselő lengyelek, a harácsolás, a szocialista embertípushoz méltatlan szerzésvágy, a Nyugat majmolása ellen. Volt itt minden. De a nyílt háborút előbb-utóbb be kellett fejezni. Kádár és bandája is szívesebben viselt titkos háborút. Mert a béke nagy vívmány. A legnagyobb. Tudták ezt az emberek akkor, és ma is tudják. A titkos háború ma is folyik, de az ellenség már lelepleződött. Ez döntő stratégiai előny. S az erkölcsi fölény, miként a szelíd szeretet, a legnagyobb erő.

A félig nyílt, félig titkos küzdelemben 1989-ben – úgy tűnt – döntő fölénybe kerültünk. Nyílt csataterekre merészkedtünk. Én nem mentem, nem is nagyon hívtak. Megéreztem, hogy a titkos háború soha nem látott intenzitással folyik tovább. Mások a demarkációs vonalak, furcsa csapatmozgások észlelhetők, néhány régi, elaggott táborszernagy már nincs sehol, amott meg mindenféle szabadcsapatok vonulnak. De akkor, abban az évben mintha elbizonytalanodtak volna a titkos háború bajnokai. Egy új generáció jutott ki a napfényre, amely valójában soha nem volt rabja a félelemnek és a kísértésnek. S mintha másokról is lehullottak volna a képzeletbeli béklyók. De a felszabadulás rövid ideig tartott.

Milyen érdekes, hogy arra az 1989-es időszakra egyáltalán nem használjuk a „felszabadulás” szót. Pedig ilyen felszabadulás mikor volt a magyarság életében? Miért nem érezzük elemi erejű, történelmi eseménynek? (...)

Miért nem érezzük hát felszabadulásnak a kommunista diktatúra lerázását, a szuverén magyar állam újjászületését? Hát, a titkos háborúk miatt. Amelyek folytak már 1989-ben is, de aztán új szabadcsapatok vetették rá magukat gátlástalanul a prédára.

A rejtett háborúk azóta is folynak. Választásoktól függetlenül. A háborúkat nem népek indítják és irányítják. A háborús gyúanyagot nem népek szállítják. A népek itt, Európában békében szeretnének élni. De nem látunk bele a titkos háborúkat gerjesztők gondolataiba. Sejtjük, hogy mit akarnak: pénzt és hatalmat. Srófos agyuk szerint ez a kettő a boldogság. Pénzzel igyekeznek hatalmat szerezni, de ha ez nem megy, hatalommal pénzt. Háború ez. És közben mintha tényleg hallgatnának a múzsák. Fecsegés, kántálás, vergődés: vásár.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. november 25. 05:33
Az egyesített Európa tervét..... Minden rossz Amerikából gyűrűzik be Európába biztos nem jó szándékkal .. Gazdaságilag erős Európa riválisa Amerikának ...Amerika nem fegyverrel katonák bevetésével rombolja le Európát hanem kettős csapást mér ..Először olajban gazdag országokat bombázza szét hozzá jut a neki fontos energiához olcsón ..Ezzel a Európa felé megindítja a betolakodók vonulását Európa felé ,sőt Amerika pénzeli kioktatja a betolakodókat hogyan jussanak be az euba ,,, hülye Európa felemelt kézzel várja az bevonuló ellenséget. ,ezekkel a barmokkal szétvereti Európát.... rafinált amerikai gazdag zsidók ötlete óriási hasznot húznak a kettős háborúból .... Ez a folyamat évtizedek óta folyamatosan zajlik ,most jutott el a csúcspontra az ,,emberi jogok humánus demokrácia,, jegyében http://titokterminal.com/az-egyesitett-europa-tervet-az-amerikai-hirszerzes-tervezte-meg-es-vitte-veghez-felberelt-politikusokkal/?fbclid=IwAR2s5f118xAaVafAPZhx3oFgUDIiTUr0S5NAjFywRSJXbSujORkC8eijaOk
night watch
2018. november 25. 01:26
".... nagy öröm" Visszavágyná az szdsz vonalat a hatalomba? "Orbán tanult a szociktól..." Aztán tanult a liberálisoktól. Végül kikötött a nemzeti oldalon. Maga nem fogja fel, mekkora nyugati támogatás van mindenre elszánt ellenfelei mögött. Nem lehet válogatni, mint az ABC-ben, hogy ezt szeretem, ezt beteszem a kosárba, ezt meg nem. Sajnos árukapcsolás van. Adott az ország gazdaságának szűk mozgástere, népének állapota. Milyen REÁLIS alternatívát tud elképzelni? Amit nem esz meg röhögve reggelire a pufajkás-ávós hátterű társaság nyugati segítséggel? Ne jöjjön megint a vidéki mezitlábas párt- meg kisztitkári múlttal. Itt a kemény vonal elleni harcról van szó. Legkorábban akkor lehet őrségváltásra gondolni, ha átrendeződnek az erőviszonyok Európában és megszilárdul az új, nemzeti narratíva a köztudatban.
még fokozza
2018. november 25. 00:10
Neked is itt van Károly egy kultúrharcos. Hergeld csak tovább, had háborúzzon. https://www.youtube.com/watch?v=G0gr6oU0mJ8
kunfia
2018. november 24. 14:55
Viktorról beszél:Viktor mindenkivel harcol a pénzért,közben a hívek,a bárányok hallgatnak...Dehogy bárányok ők,éltes birkák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!