Némi ismeretterjesztés vadiúj ősmagyaroknak

2018. augusztus 28. 08:18

Nagyon kedves, hogy nem akar egyből elgázosítani, de – gondolom – azt sem sejti, hogy milyen haladó hagyományt elevenít föl eszmefuttatásával.

2018. augusztus 28. 08:18
Hont András
Hont András
HVG

„A hétvégén megosztott, eredetileg a hetilapban megjelent, kurultájos cikkemalá egyből megérkeztek az autodidakta történészek, nyelvészek és önképzőköri táltosok, hogy kiálljanak az alternatív eredetelméletek mellett. Tudományos álláspontjukat némelyek jelentős zsidózással támasztották alá. De a saját oldalamra is jött olyan komment, hogy – idézem – »nektek még mindig a finnugor baromság a nyerő!!!«. A »nektek« nem lett bővebben kifejtve, de képzelhetjük.

Volt, aki egyből a szerző illetékességét vonta kétségbe ilyen alapon: »a Hont András egy zsidó, és mivel a zsidók nem magyarok, ezért nem érthetik a magyarok észjárását és örökségét. Ez nem bűn, tehát ezért nem kell őt elgázosítani, csak ne szóljon bele, hanem tisztelje az őslakos magyarságot és annak érzékenységét«. Nagyon kedves, hogy nem akar egyből elgázosítani, de – gondolom – azt sem sejti, hogy milyen haladó hagyományt elevenít föl eszmefuttatásával. Szerb Antalra például ugyanezt mondták: hogy merészelte megírni a Magyar Irodalomtörténetet. Pont ő? Mi köze hozzá? Skandalum. Jó, én nem vagyok Szerb Antal, cserébe talán nem is végzem Balfon egy fagyott gödörben. Bár – ahogy a mostani folyamatokat elnézem – ki tudja?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mirtilla
2018. szeptember 02. 16:53
Hontalan Bandika handabandál a hon kérdéseiről. Még viccnek is gyenge... Hantot rá !
syphax
2018. augusztus 29. 17:26
Még sajnálnám is a szerencsétlen hülyéjét, ha nem lenne olyan csúcsrosszindulatúan ganaj ez a baromállat--Jehova legyen irgalmas hozzá.
1000bocs
2018. augusztus 29. 13:32
Ez az a nyomi, aki a videón ilyedt szemekkel pislogott a szemüvege mögül amikor valaki ráköszönt? Látom, próbálja kiírni magából, de ugyanaz a baj vele mint tótaWvel: aki ilyen nyomoronc, az elég csalódást és kudarcot élt át gyerekkorában ahhoz, hogy ok nélkül is gyűlöljön bárki mást. Ettől a ponttól pedig érthető, ha minden írása csupán a beteg lelkében uralkodó zavart tárja elénk. A görcsös igyekezetet, amivel másokat igyekszik addig gyalázni és gúnyolni, hogy ezáltal magát valamilyen módon különbnek érezze. A játszótéri és tornatermi csalódások után az újságírás az ideális terep számára: hisz itt úgy szállhat bele páros lábbal bármibe és bárkibe, hogy biztonságos távolságban van bárkitől aki ezért szájbavágná. Ez a gyávák “bátorsága”, ami valami furcsa mód a libsi újságírókra egyként jellemző. Egészséges erkölcsű, bátor és tettrekész férfit ilyen helyre fel sem vesznek, hisz már a jelenléte arra emlékeztetné a többi a vályúnál, milyen nyomi lúzerek is valójában. Sokkal jobb egy caupa nyomiból álló csapat, akik egymás fingszagát felszívva megállapítják hogy az jó, és odakinn mindenki a cipőtalpukig sem érne ha egyszer kimennének megmérkőzni - de azért inkább nem mennek ki:)
nyugalom
2018. augusztus 29. 10:48
Ez a halmaz semmit nem erdemel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!