Sorsunk háza

2018. július 27. 08:06

Megnyitásra vár viszont az eddig 7,5 milliárd forintot fölemésztő Sorsok Háza, Schmidt Mária Terror Háza-franchise-ának újabb látványos épülete.

2018. július 27. 08:06
N. Kósa Judit
Népszava

„De persze nem. A jó ideje zajló műemlékfelújítás befejezésének még nyilvános céldátuma sincs, a Holokauszt Emlékközpont jó ideje pénzhiányos jelentéktelenségbe fullad, megnyitásra vár viszont az eddig 7,5 milliárd forintot fölemésztő Sorsok Háza, Schmidt Mária Terror Háza-franchise-ának újabb látványos épülete. Egy múzeum, amely történetileg indokolatlan helyszínen, a szakértői szemek elől gondosan elzárt tartalommal vár arra, hogy – az előd intézményhez hasonlóan – majd a kötelező iskolai kirándulások célpontja, a kormányzatilag előírt emlékezetkánon újabb eleme legyen.  

Tudjuk jól: úgyis megcsinálják. Az auschwitzi fiaskó is tett róla, hogy úgy alakítsák a döntésmechanizmust, a résztvevő személyek körét és a teljes jogszabályi környezetet, hogy amit egyszer elhatároztak, az meg is valósuljon. A szégyen viszont mindünké lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2018. július 28. 22:13
engem pl egyáltalán nem érdekel a sorosok háza!
Volo
2018. július 28. 17:37
Te hazug liba! Érdeklődj a Mazsihisznél ebben az ügyben! Ők pontosan tudják, mivel,miért hátráltatják a megnyitást!
néhai Ch.Pilot
2018. július 27. 23:21
"A szégyen viszont mindünké lesz.” Nem. A tiéd biztos nem, Judit néne. Te egy szégyentelen vagy!
Peter8811
2018. július 27. 19:38
"Az auschwitzi fiaskó," Mi volt a fiaskó? a Népszava szabaddá tesz felirat a kapun? Vagy a Frei Tamás Albert keksz és ostya gyár felirata : Albert macht Frei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!