Trianon – emlékezni és emlékeztetni

2018. június 04. 21:30

A nácizmus, a marxizmus és a trianoni békediktátum bűneit, illetve ezek máig ható következményeit azonos mércével kell mérnünk.

2018. június 04. 21:30
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Polgár Portál

„Az erkölcsös és felelős magyar embernek kötelessége hát, hogy a trianoni békediktátum magyar áldozataira is méltón emlékezzen, máig élő sebeit ápolja és gyógyírt keressen rá. A nácizmus, a marxizmus és a trianoni békediktátum bűneit, illetve ezek máig ható következményeit azonos mércével kell mérnünk. Mert maró fájdalma mindegyiknek velünk él. Mert nincs különbség áldozat és áldozat között. Hogy is lehetne? (Aki szerint egyes áldozatok fontosabbak más áldozatoknál, s egyes népirtások súlyosabb bűnt jelentenek más népirtásoknál, az hazug, álszent fajankó.)

Június 4. A nemzeti összetartozás napja. Emlékezés és emlékeztetés is egyben. Múltunk gyötrelmeinek feloldása és nemzetünk közös jövőjének megálmodása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2018. június 05. 08:07
Hogy ne csak a szomorkodásról szóljon ez a nap nézzük, volt-e, lehetett-e valami értelme trianonnak a mi számunkra is, nem csak azoknak, akik "jól jártak" vele. Ha hiszünk abban, hogy a megpróbáltatásokat az ember (vagy egy nép) "megerősítésként", egy reá váró feladatra való felkészítés céljával kapja (hacsak nem "büntetésként), akkor lehetett értelme a magyarok, a magyarság számára is. (Miután pedig már szívtunk eleget a török hódoltság óta - jó eséllyel nem mint büntetést kaptuk.) Továbbá ha hiszünk abban, hogy létezik a jungi kollektív tudattalan, akkor éppen napjainkban válhat világossá, miért is kellett végigszívnunk az utóbbi fél évezredet. Bármennyire is sikeresnek tekinthető a kádár-rendszer langyos agymosása a magyarságtudat elsekélyesítésében, kollektív tudattalanunk - a török hódoltság idejéből - őrzi azokat az emlékeket, amelyek a muszlim tömegek özönlésének látványára védekező reflexeket indítanak be és óvatosságra intenek. E reflexek a gyarmatosító, elkényelmesedett, "termékfogyasztóvá" alacsonyított nyugati emberekből már régen kihaltak - ha voltak is valaha. Sőt, nekünk egészen konkrét emlékünk is van a "beszállingózós" területfoglalásról, mint "haditechnikáról". (Akinek nem volna ez meg az egri csillagokból: A janicsárok a magyar királyt meglátogató török szultán "fegyvertelen kíséreteként" lepték el Buda várát, majd vezényszóra előkapták a ruhájuk alá rejtett fegyvereiket és - gyakorlatilag ostrom nélkül - elfoglalták Budát.) Tegyük akkor még ehhez hozzá, hogy nekünk arról is van -történelmi távlatokon átívelő, Európában egyedülálló - kollektív tapasztalatunk - és itt jön be trianon -, hogy ha az elfogyott (fogyó) népességet idegenek betelepítésével próbáljuk pótolni, annak bizony terület- (ország)vesztés lesz a vége. Innen nézve rögtön érthetővé válik miért Magyarország - a "legkisebb testvér", mint a népmesékben - állt az élére (és viszi sikerre, ha lesz bennünk elegendő bátorság és állhatatosság) a keresztény Európa megmentésének. (Persze, kellett hozzá Orbán is, de a nagy feladatokhoz a megfelelő emberek és eszközök mindig a "helyükre kerülnek", ha a szív is a helyén van. Mint a népmesékben.) És hát - bizony - ha ez így van, történelmi idők tanúi vagyunk.
fakocka
2018. június 05. 07:22
Nagy Ervin. Na ne.........
__Y__
2018. június 04. 22:10
Nem lehet ezeket egy lapon említeni, mivel a marxizmus sötét mocskához képest minden más csak egy láthatatlan kis porszem. Különben is, a marxizmus a nemzeti szocializmusnak(meg mindenfajta szocializmusnak) szerves része volt, és mind a mai napig tele van ezzel a szélbalos söpredékkel a világ.
farkasflori a vizicsoda
2018. június 04. 22:09
es ide fognak majd jonni az orbanizmus bunei is... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!