A Politico antiszemita vádjai

2018. május 04. 10:23

Minden negyedik francia zsidó a kivándorlást fontolgatja. Mégis, a Politico nyílt levelének aláírói még mindig Magyarországban találják meg az EU fekete bárányát.

2018. május 04. 10:23
Pelle János
Magyar Idők

„Napjainkban Stockholmban és Londonban tömegek követelik a saría, vagyis az iszlám jog bevezetését, Belgiumban iszlám párt indul elképesztő követelésekkel, és sikerre számíthat az önkormányzati választásokon, továbbá minden negyedik francia zsidó a kivándorlást fontolgatja. Mégis, a Politico nyílt levelének aláírói még mindig Magyarországban találják meg az EU fekete bárányát.

Amögött, hogy a rendszerváltás óta visszatérően antiszemitizmussal vádolják a magyar kormányt (persze csak a jobboldaliakat), az is szerepet játszik, hogy Nyugaton szinte senki sem képes megérteni az 1941 nyarától egészen 1945 tavaszáig elhúzódó magyar holokauszt ellentmondásos jellegét.

Mivel a nyugati közvélemény évtizedeken át egyoldalú képet alkotott a magyarság páratlan történelmi tragédiájáról, társadalmunk és politikai rendszerünk lényegi elemének tartja az antiszemitizmust. Ezért gondolják úgy sokan, hogy a nemzetiszocializmus sokkal fenyegetőbb veszély nálunk, mint Németországban, amely az eltelt több mint hetven év alatt képes volt szembenézni gyalázatos múltjával. Számos bírálója szemében Magyarország afféle »náci kígyófészek«, történelmi fertőzés góca, ahonnan a halálos kór bármikor átterjedhet a szomszédos országokra, sőt Nyugat-Európát is megfertőzheti.

Ebben a helyzetben elkerülhetetlen, hogy végre megkezdje működését egy olyan intézmény, a Sorsok Háza, mely képes megszervezni a magyarországi holokausztot feltáró történelmi kutatásokat, és ezek eredményeit népszerűsíti itthon és külföldön.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakÍr
2018. május 05. 21:11
Rólunk, magyarokról a kezdetektől fogva össze-vissza hazudoztak pro és kontra, és csak azokat a hazugságokat vonták vissza(rólunk), amelyek már nekik is kellemetlenek voltak. Semmi nem változott az elmúlt 1100 évben. Művelt Nyugat, nyöhehe.
vigyor
2018. május 05. 20:28
...hála az égnek a kommentelők szétszedik Bayer Lilit.
Box Hill
2018. május 05. 20:00
Miről van itt szó? Az Európai Unió rasszizmus ellenes ügynöksége képtelen definiálni az antiszemitizmus fogalmát - jelentette be Blanca Tapia, az ügynökség szóvívője. (Jewish Telegraphic Agency, 2013. december 4.)
nimród
2018. május 04. 20:57
Valószínű, hogy jelenleg Európa egyetlen országa sem tesz annyit zsidó állampolgárai védelme és a zsidóság múltjának megóvása érdekében, mint Magyarország, a magyar kormány. Elvárható volna a hazai zsidóság vezetőitől, hogy a ránk szórt rágalmakat visszautasítsák. Követhetnék Pelle János példáját, aki ezt már többször megtette, és aki előtt ezért kalapot kell emelnünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!