1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

2018. április 11. 07:59

Elhallgatni sem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk.

2018. április 11. 07:59
Pethő Tibor
Magyar Nemzet

„A méltatlan történelmi helyzetek fogságából a Magyar Nemzet előbb-utóbb mindig kiszabadult. Ne feledjük, azért is, mert szerencsére akadtak olyan munkatársak, akik hittek a változás lehetőségében, hogy Pethő Sándor lapja visszanyeri régi fényét. Ugyanebben hittünk mi is, amikor 2015. február 6-án, ezen a groteszk, csúfondáros eseményekben bővelkedő napon megszabadulva az egyre fojtogatóbb gyámkodástól, új munkatársakkal kiegészülve visszatértünk hagyományainkhoz. Szellemünk kifejtésének e lap hasábjain, ahogy Pethő Sándor írta 1938-ban, ettől a pillanattól kezdve valóban nem volt más korlátja, »mint tulajdon lelkiismeretünk, tehetségünk és meggyőződésünk«.

A Magyar Nemzet 2015 tavasza óta ostromlott várhoz hasonlított, a hatalom a nagy múltú lap elpusztítására törekedett. Munkatársait máig hívogatták a kormányzati sáncok védelmében dolgozó orgánumoktól, arra biztatva őket, hagyják ott az újságot. Ígértek vagy fenyegetőztek, ahogy éppen dukált. Mi lassan megszoktuk a ránk rakott terhet. Megtanultunk árnyékban élni. Ahogy lapunk legendás színikritikusa, Mátrai-Betegh Béla írta a hetvenes években: »Ezerszerte inkább árnyékban élni, mint kiszáradó, elkérgesedő érzelmekkel sütkérezni a napos oldalon, kíméletlen, erőszakos, kegyetlen és elvakító fényben.«

A fájdalom belső szava most, az utolsó szerkesztőségi munkanapon, mindennél erősebb. Mégsem búcsúzunk. Elhallgatni sem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó. Akit nem hagyhatunk cserben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biedermann
2018. április 12. 11:44
Már ott tartanak,hogy kínjukban-.az egyébként tényleg kitűnő -Pethő Sándor-ra hivatkoznak,aki ilyenkor forog a Kerepesi úton. Sajnálom,de én az ő esetükben inkább Udo Ulfkotte jut eszembe.
Bokros Birka
2018. április 11. 20:39
Nyugodjatok meg előbb-utóbb Albertnek új Gazdája lesz, akinek kinyalhatja a seggét! :D Simicsicska korszaka befejeződött, majd kap valaki egy kis támogatást Soros művektől és megvesz benneteket kilóra.
grün
2018. április 11. 18:26
hát igen, elkél most az imaszőnyeg...
zakar zoltán béla
2018. április 11. 18:24
2018. április 11.=2015. február!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hazudsz, bárki vagy!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!