Tébolytangó

2018. április 23. 13:00

Mire vezet, ha a középkort összeöntjük az izgága XXI. századdal?

2018. április 23. 13:00
Czakó Gábor
Magyar Idők

„Természetesen minden alapiskolát végzett ember számára világos, hogy a mostani emberkísérlet ugyanoda fog vezetni, ahová elődei: mérhetetlen szenvedéshez, pusztuláshoz, halálhoz. A nagy világterv pedig összeomlik. Sajnos a szürkeállomány-fedezet most is készen áll az őrült ötlet végrehajtására. Mintha maguk az érintettek is meg lennének babonázva, s nem mernek fölkiáltani: ácsi! Csípjük meg egymást, barátaim! Ébresztő!

Mire vezet, ha a középkort összeöntjük az izgága XXI. századdal? Ha Mohamed állameszméjét a fölvilágosodás hatalommegosztás-gondolatával vegyítjük? Ha az ateista nyugati jogot a saríával fűszerezzük? Ha valaki a maihoz hasonló ember- és társadalomkísérleteket folytat, milyen alapon, milyen jogon teszi ezt? Ki hatalmazta föl arra, hogy szétzúzza az olaszok, a németek vagy éppen a magyarok jog- és életrendjét? A tiédet, az övét, az enyémet? Akárkiét?

Hol vannak azok a népszavazások, amelyek ezt lehetővé teszik? Vagy elég annak a pár ezer janicsárnak a hőzöngése, akik a »Soros-egyetemeken« ilyesmire kaptak kiképzést: azaz az élet normális rendjének fölforgatására?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. április 23. 20:13
Ha valaki a maihoz hasonló ember- és társadalomkísérleteket folytat, milyen alapon, milyen jogon teszi ezt? Ki hatalmazta föl ? Hát ez ebben a legnagyobb kérdés!
kulalak
2018. április 23. 17:50
Van egy spanyol filmsorozat a Netflixen ahol összekeverik a XXI századot a korábbiakkal egy idő-minisztériumban. Pont a megőrzésről szól.
istvánkeve
2018. április 23. 16:41
. . . és lészen majd egy új embertipus, aki ott helyben elrendezi a maguk problémáját, amit mi nyilvánvalóan nem tudunk megoldani, hanem csak fecsegni róla!
Biivisz
2018. április 23. 16:07
"... a mostani emberkísérlet ugyanoda fog vezetni, ahová elődei: mérhetetlen szenvedéshez, pusztuláshoz, halálhoz ..." Ehhez érdemes megnézni az "eszmei alapú" őrületek áldozatainak számát is (csak a közvetlenül - az ideológia nevében - kiírtottakét, a járulékos háborúk áldozatai még ezen felül számítandók): Jakobinus diktatúra (szabadságegyenlőségtestvériség): Százezres nagyságrend. Náci diktatúra (testvériség): Milliós nagyságrend. Kommunista diktatúra(egyenlőség): Tízmilliós nagyságrend. S, ha a trend folytatódik: Open Society (szabadság): Százmilliós nagyságrend - ha nem tudjuk őket megállítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!