A Soros-alapítványtól a Soros-tervig

2018. március 30. 12:26

A mérsékeltség hangsúlyozása nagyon fontos, mivel a Fidesz korábban valóban radikális párt volt. (Orbán Viktor)

2018. március 30. 12:26
Pethő Tibor
Magyar Nemzet

„1990

Szabad választásokra készülünk, de közben a kormányzó pártnak továbbra is tulajdonában vannak a megyei napilapok, amelyeket nem hajlandó visszaadni. (Orbán Viktor)

1991

A vállalkozó a saját pénzét teszi kockára, és a saját kockázatának felelősségét viseli. Egy honatya nem a saját pénzét, hanem az adófizetők pénzét, a köz pénzét teszi kockára, és a köz kockázatára játszik, nem pedig a sajátjára – mint egy vállalkozó. […] Megítélésünk szerint egy becsületes honatya a köz pénzével be nem látható kockázatra nem vállalkozhat. (Orbán Viktor)

1992

A költségvetés oktatási előirányzatainak növekedése elmarad az infláció ütemétől, következésképpen az egy tanulóra jutó összeg valójában csökkenni fog. A helyzetet súlyosbítja az önkormányzatok forrásainak megkurtítása. (Orbán Viktor)

1993

A liberalizmus alapértéke a tolerancia, a türelem, a másság elviselésének képessége, amit egy igazi liberálisnak nem szabad elfelejtenie. (Kövér László)

1994

Elöljáróban hadd jegyezzem meg, hogy a liberális szó helyett inkább a szabadelvűt használom, hiszen vidéken semmit nem értenek abból, ha azt mondom, liberális. A mérsékeltség hangsúlyozása nagyon fontos, mivel a Fidesz korábban valóban radikális párt volt. (Orbán Viktor)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wintermari
2018. március 31. 12:34
s közbe eltelt 24 év. Te-ki e sorokat írod- 24éve mit gondoltál a politukáról?:-)))
pemete jakab
2018. március 30. 19:38
"A Soros-alapítványtól a Soros-tervig" Soros terv a Fidesz fantazmagóriájában létezik. Sorosnak elképzelése van, de az még messze nem terv. De ha van ilyen terv, akkor tessék mutatni egy ütemtervet a hozzá rendelt anyagi és személyi erőforrásokkal.
Mutimi
2018. március 30. 18:36
És mit akarsz mondani Pethő? Nem koherens a mesevilágotok? A mesék világában már csak így megy ez.
Zod
2018. március 30. 14:12
Pethő Sándortól Pethő Tiborig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!