A 2018-as Fidesz-győzelem újabb ugrást jelenthet a sötétbe

2018. január 01. 18:19

A „jogom van beleszólni hazám életébe” gondolatát csöndben, lépésről lépésre szorítja háttérbe az „élni kell!” pragmatikus parancsszava.

2018. január 01. 18:19
Pethő Tibor
Magyar Nemzet

„Mert mit látunk, ha tüzetesen bejárjuk hazánk házát »pincétől padlásig«? Vessünk csak egy számvető év végi pillantást a magyar közelmúltra! Segédletként hadd említsek meg néhány ismerős dolgot, ügyet, következményt: a megnyirbált hatáskörű Alkotmánybíróságot, az időtállónak hirdetett, számtalanszor átszabott alaptörvényt, az önkormányzatiság – befejezés előtt álló – felszámolását, a központosított, módszereiben a múltba fordított oktatási rendszert, az ebek harmincadján hagyott egészségügyet, az új típusú – egyébként pedig régebbi, nyomasztó korszakokat idéző – kormányzati dömpingsajtó kiépítését, Paksot, Mészáros és Habony nábobokat, az állami futballőrületet, a jól fialó letelepedési kötvényt, a civilek elleni – a bolsevik időkre emlékeztető – kíméletlen hajszát. Ezzel szemben sorakoznak az olyan, valószínűleg rövid távú eredmények, mint a szerény gazdasági növekedés és a határvédelem megerősítése.

Unalmas? Az. És hogy unalmas, az józan ésszel konstatálva: megdöbbentő. Belső védekezésünk (ha nagy szavakat akarunk használni, mondhatjuk azt is, hogy nemzeti immunrendszerünk), úgy tűnik, meggyengült, felőrlődött. Az önvédelem, a »jogom van beleszólni hazám életébe« gondolatát csöndben, lépésről lépésre szorítja háttérbe az »élni kell!« pragmatikus parancsszava. A folyamat a történelmi analógiák logikáját figyelve még nem kulminált. Lehet még rosszabb is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. január 03. 09:16
Ez a "lerabolt"--a Fidesz által lerabolt-- Magyarország EGY SÖTÉT ÉS SÜKET DEMAGÓGIA. A "párhuzamos különvélemény" által felsorolt TEL-JE-SIT-MÉNY TÉNYSZERŰEN-TÁRGYSZERŰEN és (bárki által) ELLENŐRIZHETŐEN igaz. Meg kell és meg is lehet nézni egytől-egyig mindent, ami itt szerepel--mármint a "párhuzamos különvélemény"-ben-- tudniillik, hogy: EZ SZINIGAZ! A Pethő Tibor féléknek: marad az imperativ sértegetés, és a 'par excellance BIZONYITÁS NÉLKÜLI(!!!) CÁFOLÓMONDATOK. És persze az alaptalan, valótlan és bizonyitatlan szalonRÁGALMAK.
nimród
2018. január 02. 21:18
Édes jó Pethő Tibor! Hol tetszik élni? Ha a Fidesz győzelem "újabb ugrást jelenthet a sötétbe", akkor mi volna a heterogén, összevissza, tehetségtelen, kormányzásképtelen ellenzék győzelme? What? Elmagyarázom Kegyednek. Ugrás volna az aktív tűzhányó kráterébe. Kollektív nemzeti öngyilkosság.
tango47
2018. január 02. 19:43
Ebből a cikkből is látszik, hogy léteznek párhuzamos világok. A posztoló azok egyikében él.
nyugalom
2018. január 02. 14:29
Ki ez a felnotas firkasz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!