A Kennedy-gyilkosság aktái

2017. október 27. 11:02

Történelmi öröksége az amerikai polgári jogok kiteljesedése, illetve egy újabb világégés megakadályozása kapcsán nehezen vitatható.

2017. október 27. 11:02
ifj. Lomnici Zoltán
Magyar Idők

„Teória teória hátán, de hát a világ egyik kétségkívül legrejtélyesebb politikusgyilkossága annak idején nemcsak az amerikai közéletet, hanem – minden túlzás nélkül – az egész világot megrázta. Abraham Lincoln (1865), James Garfield (1881) és William McKinley (1901) után negyedik alkalommal gyilkoltak meg hivatalban lévő amerikai elnököt, három republikánust követően az első demokrata párti amerikai vezetőt. További tizennégy elnök ellen volt valamilyen kísérlet, köztük pél­dául a két Roosevelt (Theodore és Franklin D.) esetében, de Nixontól kezdve az összes eddigi elnököt (Trump kivételével) megpróbálták eltenni láb alól, legutoljára Barack Obamát 2011 novemberében akarta lelőni egy őt Anti­krisztusnak, magát viszont Jézusnak képzelő 21 éves munkanélküli férfi, majd 2013 áprilisában küldtek Obamának egy halálos mérget tartalmazó levelet.

Maga Kennedy, bár máig sokan bírálják hivatali időszakát, a XX. század egyik meghatározó és történelemformáló politikai személyisége, egyben a legfiatalabb, választás útján pozíciójába került amerikai elnök. Az egyetlen római katolikus George Washington hivatali utódjainak sorában, aki több jelentős elnöki kísérletével kétségkívül számos szembekerülő érdeket sértett, a maffiától a CIA eltervezett átszervezésén át egészen a saját dollár kibocsátásáig. Történelmi öröksége az amerikai polgári jogok kiteljesedése, illetve egy újabb világégés megakadályozása kapcsán nehezen vitatható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. október 28. 14:57
A kislomnici ehhez is ért..:)
írmag
2017. október 27. 19:34
Lassabban "nézzünk" vissza, ezért először vizsgáljuk Sirhan Bishara Sirhant, aki 1968. június 5-én halálos merényletet követett el Robert F. Kennedy elnökjelölt ellen. Ezzel felhomályosulva ítélhető meg az elnökgyilkosság. Más a gyilkosság végrehajtatása és az indíték egészem más kérdés.
Box Hill
2017. október 27. 16:25
A titkosítások ténye maga arra mutat, hogy az oroszok álltak mögötte. A főparancsnok ilyetén kilövésének ugyanis csak egyetlen válasza lehetett: a háború beindítása. Ebből kigyávulva csak a tények ellhallgattatása maradt.
csi
2017. október 27. 12:56
Saját olvasmányaim alapján a következőkre jutottam. Az összeesküvést feltételező elméletek nagyrészt tévesek. 1. Oswald magányos merénylő volt. Mesterlövész szintű képességei voltak, a lőeredményei megvannak a tengerész gyalogságnál. Kizárható minden második meg harmadik merénylő. 2. A motiváció az igazán kemény dió. Oswald zavaros gondolkodású marxista volt. Gondoljunk el egy embert, aki 1959-ben az USA-ból a Szu-ba emigrál. Ez mindent elmond róla. Olyan volt mint egy mai Antifa, csak tudott lőni. Elképzelhető, hogy Oswald valamilyen formában kapcsolatban volt a CIA-vel. Egy ilyen figura szem előtt tartása minden titkosszolgálatnak primer feladata. És ez nem csak megfigyeléssel, hanem kapcsolatépítéssel is realizálható. Valószínűleg ez a része a dolognak nem lesz nyilvánosságra hozva most sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!