Franciország ellabancosítása

2017. szeptember 04. 22:36

Macron esetében épp ez az odaadás hiányzik, és ez az, ami őt labanccá teszi.

2017. szeptember 04. 22:36
Henri de Montety
Magyar Idők

„Macron a pártok és az ideológiák fölött áll. Nagyon jó. De vajon nem éppen ez a monarchia szabatos meghatározása? A pártok és az ideológiák fölött már csak a haza iránti hűség szükségeltetik, hogy jó kurucok lehessünk. Márpedig Macron esetében épp ez az odaadás hiányzik, és ez az, ami őt labanccá teszi. Programja, nyelvezete, s főként támogatói arra vallanak, hogy az ő szemében a globalizáció az egyetlen helyes út. Ahelyett, hogy a szuverén, illetve az elmúlt századokból öröklött, sajátosan gazdag kultúrával bíró nemzeteket egyesítené egyfajta gyümölcsöző együttélés formájában, ami a keresztények, legalábbis a jó szándékú emberek egyedüli célja marad, másra törekszik.

Arra, hogy fösvény módon autonóm parcellákat osztogasson a különféle népeknek, amelyeknek végeredményben csupán az elitjeit méltatja némi figyelemre. Macront valójában nem lehet császárnak nevezni, inkább kormányzónak. És melyik császár által lett Franciaország egy birtok a többi között?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2017. szeptember 05. 17:05
Kb. 18 éve, egy vasárnap délelőtt - talán - egy skót püspök beszélt, tartott szentbeszédet valamelyik svájci - Zürich, Genf, Bern, stb. - templomban. A Kossuth Rádió közvetítette, az már nincs meg, hogy felvétel volt-e. A Skót püspök francia nyelven szólt. Magam a franciát amolyan cicanyávogós nyelvként könyveltem el. Ennek a francia beszédnek a hallatán először ledöbbenten, aztán a hideg futkosott a hátamon. Borzongató volt. Arche, ős beszéd, mintha maga az Úr szólt volna. lenyűgöző, félelmetesen csontig hatoló volt az érzés, melyet kiváltott. Pedig a zsötemen, zsötandrén kívül francia nyelv nem erősségem. Akkor megértettem a "régi" Franciaországot. Amelyet 1789 végképp elpusztított. Kár, hogy nem tudom sem a skót püspök, sem a plébánia nevét. Ha fenn van a neten, első dolgom lenne elindítani.
néhai Ch.Pilot
2017. szeptember 05. 02:30
Még csak kormányzónak sem. Helytartó a helyes megnevezése a titulusának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!