Amerikai után gigantikus orosz hadgyakorlat a szomszédban – mi lesz ebből?

2017. augusztus 08. 09:04

Oroszország 2008-ban Grúzia és 2014-ben Ukrajna lerohanása előtt is hasonló fedőgyakorlatokkal indított.

2017. augusztus 08. 09:04
Stumpf Anna
Heti Válasz

„Oroszország 2008-ban Grúzia és 2014-ben Ukrajna lerohanása előtt is hasonló fedőgyakorlatokkal indított. Ezért is kritikus fontosságú Amerika számára a térség NATO-szövetségeseivel kialakított viszony minősége. A most jelentősen magasabb szintre emelt politikai párbeszéd is egyértelmű üzenetet igyekszik küldeni: Amerika jelen van és figyel.

Trump viszonylag korai látogatása és történelmi jelentőségű beszéde Varsóban, a román elnök fogadása Washingtonban; Mike Pence alelnök közeli útja Észtországba, találkozói a balti elnökökkel, majd a grúz és montenegrói államfőkkel világosan alátámasztják, hogy a régió irányába a modus operandi a legfelsőbb szinteken megváltozott.

A magyarul folyékonyan beszélő, kiemelkedő diplomata, volt amerikai NATO-nagykövet Kurt Volker kinevezése az ukrán helyzet különleges megbízottjának pozíciójára – amellett, hogy profi húzás – már önmagában jelzésértékű Moszkva felé. Emellett az európai és eurázsiai térségért felelős államtitkár várhatóan Wess Mitchell lesz, aki Washington egyetlen, Kelet-Közép-Európával foglalkozó kutatóközpontjának alapítójaként térségünk atlanti kapcsolatainak aktív szereplője, jó ismerője a magyarok történelmének, és nagy tisztelője az ország sikeres jövőjét a Nyugat szívében elképzelő Andrássy Gyulának is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2017. augusztus 09. 17:44
Talán Bukarestben dísszszemlével akarják ünnepelni Nagyrománia centenáriumát...
Jason Bourne
2017. augusztus 09. 14:25
"Oroszország 2008-ban Grúzia és 2014-ben Ukrajna lerohanása előtt is hasonló fedőgyakorlatokkal indított." Már a kezdő mondat is hazugság. Nem is olvastam tovább.
Gyéressy Károly
2017. augusztus 09. 13:08
"Amerikai után gigantikus orosz hadgyakorlat a szomszédban – mi lesz ebből? Oroszország 2008-ban Grúzia és 2014-ben Ukrajna lerohanása előtt is hasonló fedőgyakorlatokkal indított." Biztos nekimennek egész Európának, te hülye p.csa!
Akitlosz
2017. augusztus 08. 14:12
Nem gigantikus az a hadgyakorlat, hanem galaktikus. A Tejútrendszer minden szegletéből részt vesznek benne csapatok. Ilyent még nem látott az emberiség! Szóval tényleg nyugodtan be lehet fosni. Csak minek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!