Ha migráns gázol Párizsban, az vezető hír, ha szélsőjobboldali gyilkol, az nem hír a Fidesz-médiában

2017. augusztus 15. 07:42

Ez pedig nem egyszeri eset, hanem a Fidesz világképének durva beletolása az emberek agyába.

2017. augusztus 15. 07:42
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Régen kaphattunk ilyen szép képet a kormánypárti manipulációról. Ha egy »migráns« gázol, lényegtelen mennyire fontos az ügy, mi történt pontosan, vezető hír lesz a kormánypárti médiában. Sőt publicisztikában magyarázzák, hogy aki nem úgy számol be erről, mint ők, az manipulál. De ha egy szélsőjobboldali hajt bele tüntető balosokba, megszólal az USA elnöke, és Amerikában napokig tartó belpolitikai botrány lesz a történtekből, az nem annyira érdekes. Mert nem illik a fehérek kontra migránsok vízióba, és mégiscsak azt az alt rightot kéne elítélni, ami a kormánypárti médiacsinálók egyik kedvence mostanság.

Ez pedig nem egyszeri eset, hanem a Fidesz világképének durva beletolása az emberek agyába. A »migránsokról« szóló híreket felnagyítják a kormánypártoknál. Létrehozzák azt a képet, miszerint a Nyugat valami élhetetlen, bizonytalan valami, és elhallgatják azokat az eseményeket, amikor a kormánypárt ideológiai szövetségesei csinálnak balfaszságokat. Majd amikor ezt a képet létrehozták, akkor azzal vádolják a Fidesztől független sajtót, aki nincs ennek a világképnek alárendelve, hogy hazudik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. augusztus 16. 07:13
Jámbor elvtárs mint a Mandiner házibarátja figyelmébe: "A Die Zeit című hetilap csütörtöki előzetes számában közölte, a jövő héten bemutatandó kutatás alapján a vezető német napilapok 2015 tavaszától 2016 tavaszáig a migrációs válságot illetően népnevelő kiadvánnyá változtak. Újságíróik nem a politikusok ellenőrzésével, hanem a polgárok gondolkodásának ellenőrzésével foglalkoztak, és mivel a polgárok életének mindennapi valósága zavarta volna őket a kormány menekültpolitikájának ünneplésében, ez a valóság nem is mutatkozott meg a írásaikban. A német szakszervezetekhez közel álló Otto Brennner Alapítvány irányításával a Hamburg Media School és a lipcsei egyetem szakértői által végzett elemzés szerint a vezető német lapok kudarcot vallottak. A nyílt vita ösztönzése helyett elfojtották a vitát, felsorakoztak Angela Merkel kancellár politikájának támogatói közé és kritika nélkül átvették a politikai elit lózungjait. Így elterjesztették az úgynevezett befogadási kultúra (Wilkommenskultur) fogalmának egy eufemisztikus - a dolog lényegét megszépítő -, és az olvasó meggyőzését szolgáló értelmezését, és sok újságíró az idegenellenesség gyanújával tekintett mindenkire, aki bírálta a kormány politikáját - idézett a Die Zeit a tanulmány megállapításaiból. A vizsgált lapok úgy viszonyultak a berlini menekültpolitika bírálóihoz, mintha továbbképzésre szorulnának emberségességből, és megpróbálták meggyőzni őket, többek között arra hivatkozva, hogy Németországnak szüksége van fiatal menekültek százezreire a társadalom öregedésének ellensúlyozásához." Mindezzel a Willkommenskulturt félremagyarázva előállítottak egy varázsigét, amellyel erkölcsi alapon meg lehet követelni a polgároktól az önkéntesen teljesítendő jószolgálati munkát. A fősodratú média tevékenysége így hozzájárult a társadalom mély megosztottságához" - állapították meg a kutatók, akik több mint 30 ezer cikket elemeztek a • Frankfurter Allgemeine Zeitung, • a Bild, • a Süddeutsche Zeitung • és a Die Welt című országos lapok, • valamint számos regionális napilap 2015 februárja és 2016 februárja között megjelent számaiból."
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 15. 22:18
T'od Jámbor Kérődző, a dolog pont fordítva van. Ha migráns gázol, az sehol nem hír a világon, mert az emberek elől el akarják titkolni, hogy a migránsok tulajdonképpen ellenségnek tekintik a befogadó országok népeit és ki akarják irtani. Ezt csak itt írják meg, mert egyedül Magyarországon van még független sajtó - a Globális Világhatalomtól független sajtó. Úgyhogy legalább mi próbálunk egyensúlyt tartani. Ez az igazság.
Aerion
2017. augusztus 15. 14:58
... Ha migráns gázol Párizsban, az vezető hír, ha szélsőjobboldali gyilkol, az nem hír a Fidesz-médiában ... Fordítva meg a ti médiátokban van így.
Karbantartó9
2017. augusztus 15. 14:48
Ha migrans gázol Párizsban az nem hír a kettősmércén. Persze, a nevében van, hogy egy hazug szar propaganda ficni az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!