15 tény a papi pedofília botrányokról

2017. augusztus 08. 07:18

A katolikus papok azok a közszolgák, akikre a gyermekek molesztálása a legkisebb arányban jellemző.

2017. augusztus 08. 07:18
Dwight Longenecker atya
Katolikus Válasz

„1. Nem a cölibátus tehet róla – házas emberek sokkal nagyobb arányban molesztálnak gyermekeket, mint cölibátusban élő papok.

2. A legtöbb gyermekmolesztálást családon belül követik el.

3. Valamennyi vallási csoportnak vannak pedofilbotrányai, és bár a katolikus közöttük a legnépesebb felekezet, a katolikus egyház e téren a statisztikák alján áll.

4. A gyermekek molesztálása valamennyi szociális területen jelen van: az iskolákban, az ifjúsági szervezetekben, a sportokban, stb.

5. A statisztikák alapján épp a katolikus papok azok a közszolgák, akikre a gyermekek molesztálása a legkisebb arányban jellemző: nem a papok, hanem az orvosok és tanárok állnak a lista élén.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finale*
2017. augusztus 09. 20:35
Es ? Itt nem talalok semmi ellentmondast . Szerintem csak a hasadra csaptal, kigugliztal valamit ,hogy aztan az orrom ala dorgolhesd . Nem vagyunk egyformak ,tehat a hiteletunk sem lehet egyforma ,mindenki ugy hisz ahogy akar - szabad akarata es sajat felfogasa szerint . De minek is magyarazom ezt egy hithu ateistanak ?
ottapont
2017. augusztus 09. 20:35
Csak be kell ütni a gugliba There Is More Sexual Abuse In The Protestant Churches Than Catholic és lehet olvasgatni, statisztikai adatokat is beleértve.
Bell & Sebastian
2017. augusztus 08. 19:12
Be szép is lesz, amikor majd a toronyugrás döntőjében a mufti lerugdossa a minaret tetejéről az itt kommentelő többségi minoritást. A gyakorlat kivitelezése közben gondoljátok át újra a fenti 15 pontot buzik, ha marad rá idő.
Bell & Sebastian
2017. augusztus 08. 14:58
A katolikus papok buzulásárul -hittétel mióta része a holovallásnak, hogy nem lehet visszatámadni? Arról a logikai csűrcsavarról nem is beszélve, hogy csak szombaton bűn, egyébként kötelező. Én a magam részéről azt szorgalmaznám, tegyék csak gyorsan vissza az imakönyvbe -mint égbekiáltó bűnt- azok a buzik, akik onnan kicsempészték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!