A Taigetosz-hisztéria margójára

2017. június 21. 10:45

Itt a bizonyíték a náci eszmékre, legutoljára épp a hitleri birodalom használta ki úgy az elesetteket, mint most az Orbán-kormány. Mindezeket tessenek rendkívül komolyan venni, hiszen nem a bolondokházának lapjában jelent meg.

2017. június 21. 10:45
Szakács Árpád
Magyar Idők

„Sok ezer ember szörnyülködik a baloldali napilap, az ellenzéki pártok szócsöve azon állításán, hogy a kormány már a leggyengébbeket, a legelesettebbeket is tönkreteszi, évente gyermekek tízezrei kerülnek kilátástalan helyzetbe egy jogszabályváltozás miatt. Épphogy meg nem gyilkolják a gyermekeket, mint régen a spártaiak! Akik a fáma szerint a Taige­tosz szakadékába dobták a kevésbé életrevalókat. Milyen kormány az, amely képes erre az ördögi tervre? Milyen szülő az, aki ezt szó nélkül hagyja? Ráadásul mindezt úgy, mint éjszaka a tolvaj, csendben, fű alatt, a nyilvánosság és a szakmai szervezetek mellőzésével tette a kabinet.

»Csendben, 112 igen, 56 nem szavazattal kedden elfogadta a parlament a köznevelési törvény azon módosítását, amely 2018-tól pél­dául megszünteti annak a lehetőségét, hogy a tanulási nehézséggel (például a diszkalkulia és a diszlexia enyhébb formáival) küzdő gyerekek bizonyos tantárgyak esetén felmentést kapjanak az osztályzás alól« – olvasom már az első osztályos fiam zárt szülői Facebook-csoportjában megosztott Népszava-cikket. A Civil Közoktatási Platform nevű ismeretlen »szakmai« szervezet véleményét közölve azt írták: mindez több tízezer »gyermekáldozattal« jár majd, mert a kormány lépése »jelentősen ronthat több tízezer gyermek esélyein«.

Micsoda gonosztett! Van erre magyarázat? Van. Íme az egyik: »A lényeg, hogy – hasonlóan a kommunista rendszerekhez – az uralkodó elit meg kívánja határozni az „új embertípust”, amely céljainak, hatalma hosszú távú fennmaradásának leginkább képes megfelelni. Ez pedig a magyar felsőbbrendűség megerősítése. Csak az erős maradjon fenn, a sérültekre, betegekre, gyengékre nincs szükség. Csak így maradhat fenn „kultúrfölényünk” más népek felett a Kárpát-medencében, hatalmi fölényünk a képzetlen, alattvalónak szánt sajátjaink felett.«
Íme itt a bizonyíték a náci eszmékre, legutoljára épp a hitleri birodalom használta ki úgy az elesetteket, mint most az Orbán-kormány.
Mindezeket tessenek rendkívül komolyan venni, hiszen nem a bolondokházának lapjában jelent meg, hanem egy igen népszerű oldal véleményformálója sokkolta a nagyérdeműt a napnál is világosabb szörnyű jövő előzményeiről.

Komolyra fordítva a szót, valóban több tízezer gyermek küzd valamilyen fogyatékosság miatt tanulási problémákkal. A törvényi szabályozás két csoportot különböztetett meg. Egyrészt azokat, akiknek komoly gondjaik vannak a nyelvvel és a számokkal, (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia) vagy valamilyen fogyatékossággal élnek. Őket nevezi a jogszabály sajátos nevelési igényű (SNI-) tanulóknak. A másik csoportot a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel (BTM) küzdő gyermekek teszik ki. Utóbbiak közé azok tartoznak, aki valamilyen ok vagy trauma miatt átmenetileg kerülnek olyan helyzetbe, hogy nem tudnak bizonyos tárgyakból elégségesen teljesíteni. Őket eddig azzal próbálták segíteni, hogy felmentették az osztályozás alól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
westend
2017. június 21. 11:38
"Jeles értelmiségieink Gyurcsány Ferencet megszégyenítő vehemenciával, egymást túllicitálva terjesztették a hazugságot, reggel, délben és este. És teljes hallgatás van, mióta kiderült, hogy valótlanságokhoz adták a nevüket, sőt mindenféle probléma nélkül napirendre tértek felette. A közéleti útonállókká váló, Jobbikkal kiegészült balliberális oldal az utóbbi évek legaljasabb politikai húzását tette meg, a gyermekeket, ezen belül a legelesettebbeket használják fel saját politikai céljaikra, értelmiségi holdudvarukkal együttműködve." Vagyis csak a szokásos hiszterolib hangulatkeltés, amire nem értem, hogy miért nem reagál az oktatási kormányzat. Mondjuk minimum felszólítja a népszagát a hazugságok terjesztésének befejezésére, utána sajtó helyreigazítási per, stb.
westend
2017. június 21. 11:34
Csak épp a lényeg maradt le a szemlézett részben: "Ezt vezeti be az új jogszabály. Tehát a Népszava hazugságaival szemben nemhogy kilátástalan helyzetbe kerül a gyermek, hanem még több odafigyelést kap már az óvodában, mindezt felmenő rendszerben, vagyis azokra vonatkozik, akik jövőre kezdik az első osztályt. Tehát a valótlanságokkal szemben 12 évig a mostani rendszerben ez senkit nem érint." "Azokat a gyermekeket sem, akiket Simicska Lajos milliárdos csicska lapja, az Index aljas videointerjúban úgy mutatott be, hogy őket fogja tönkretenni a kormány intézkedése. További fontos tény, hogy a Népszava hazugságaival szemben a jogszabályt nem a kormány, hanem a szakmai szervezetek kezdeményezték, ahogy Mosányi Emőke, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója fogalmazott: a szakma tíz éve várt erre a módosításra. Ugyancsak a megjelent hírekkel szemben volt egyeztetés, a jogszabály elfogadását kétéves előkészítő munka előzte meg. A BTM kivezetésére szolgáló sikeres pedagógiai módszereket pedig már tesztelték. A sajátos nevelési igényű gyerekekre pedig – a Népszava cikkével ellentétben – egyáltalán nem vonatkozik a jogszabály, tehát ott minden marad a régiben."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!