Zöld civilek a feketelistán?

2017. február 27. 07:38

A civilek, köztük a zöldek gyakran szólalnak meg politikai kérdésekben, de nem törnek hatalomra, és bármilyen színű legyen is a kormány, bírálataikkal a közérdeket képviselik.

2017. február 27. 07:38
Mangel Gyöngyi
Magyar Nemzet

„Az egyik legfontosabb érv a most ellenségnek kikiáltott civilek ellen, hogy külföldi pénzből működnek, miközben tudjuk, hogy a Fidesz nem egy alapítójának oxfordi ösztöndíját is Soros György alapítványa támogatta. Tipikus kettős mérce: ha engem támogatnak a pénzzel, az jó célra megy, ha másokat, akkor bomlaszt. De mit is nevezünk külföldi pénznek? Az uniós támogatásokat, a tudomány vagy a környezetvédelem számára nyitott nemzetközi pályázatokat, ösztöndíjakat, esetleg a nemzetiségi szervezetek számára az anyaországoktól érkező pénzeket? Mivel a környezetszennyezés nem áll meg a határoknál, a zöldmozgalom sem tud nemzetközi együttműködés – és adott esetben anyagi támogatás – nélkül érdemben cselekedni.

A civilek, köztük a zöldek gyakran szólalnak meg politikai kérdésekben, de nem törnek hatalomra, és bármilyen színű legyen is a kormány, bírálataikkal a közérdeket képviselik. Felderítik a veszélyeshulladék-lerakókat, felhívják a figyelmet az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra, az egészségtelen élelmiszerekre, javaslatokat tesznek az energiahatékonyságra, a vegyszermentes gazdálkodásra, az állatok védelmére, a környezetbarát fogyasztásra – és mindezt legtöbbször szabad idejükben, önkéntes munkával. Tevékenységükért nem támadás, hanem köszönet járna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2017. február 28. 02:57
Mint például Volkert van der Graaf?
teljesenertelmetlen
2017. február 27. 19:05
Ezekről mindig a Négy Mancs "állatvédő civilszervezet" jut eszembe, akiket csak azért hoztak be Mo-ra és azért pénzeltek, hogy tönkretegyék a magyar libamáj exportot, mert konkurenciát jelentett a franciáknak. Civil szervezet...
kulakman
2017. február 27. 16:22
Most jövök a határból, a természetből a zöld civilek elvileg ott kellene ,hogy fellehetők legyenek , elmúltam 60 még életemben nem láttam a határjárásom ,vagyí marhalegeltetés közben se civilt se zöldet , egy eltévednének ,kettő éhen vesznének másnapra, ha valaki kivinné őket a határba , úgyhogy az én életembe egy se pofázzon bele!!
kjkj945
2017. február 27. 15:11
der Mangel • hiány, hiányosság, szűkölködés, szükség, hiba, nyomor
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!