Politizálás erkölcsi értékek nélkül nem létezik

2017. január 06. 09:13

Nincs ok azonban aggodalomra, mert ez az összefogás sem így, sem úgy nem lesz eredményes, sőt a három párt együtt és külön-külön is vesztese lesz az összeborulásuknak.

2017. január 06. 09:13
Somogyi János
Magyar Idők

„A helyzet azonban ennél is összetettebb és bonyolultabb, mert nem szabad figyelmen kívül hagyni az emberi természetet sem. Az MSZP–DK–Jobbik szavazótáborában kialakult Orbán-fóbia miatt ezek a szavazók mindenképpen a Fidesz jelöltjei ellen szavaznak, akkor is, ha a jelölt ősbolsevik kommunista vagy elhíresült jobboldali fanatikus. Nem elhanyagolható tényező az irigység sem. Vannak, akik a rendszerváltozás veszteseinek érzik magukat (akár balliberális, akár jobbikos táborba tartoznak), és gyűlölnek minden kormányt, minden politikai hatalmat. Utálnak mindenkit, akiről úgy érzik, hogy náluknál sikeresebb, szerencsésebb az életben. Mindenekelőtt a politikai élet tagjait, akik a kormányzati hatalom birtokosai, s mint ilyenek, naponta szerepelnek a médiában. Ők azok, akik szerint egy ország ügyeinek vitele a kiváltságok netovábbja és semmilyen felelősséggel, munkateherrel nem jár, csak anyagi előnyökkel.

Ők mindig az éppen hatalmon lévő kormány ellen szavaznak, mert elhitték, hogy minden hatalmon lévő kormány korrupt, tolvaj gazemberek gyülekezete. Az MSZP–DK-szavazók Gyurcsányékkal, saját politikusaikkal szemben ugyan elnézőbbek, de a Jobbik táborában szép számmal vannak olyan agymosottak, akik a polgári kormányt is így ítélik meg. Ezért sem szabad lebecsülni az erkölcsi megfontolás nélkül politizáló pártok összeborulását, mert demagóg propagandájuk meghallgatásra találhat az ellenzéki pártok mindkét oldalán lévő szavazóknál.

Nincs ok azonban aggodalomra, mert ez az összefogás sem így, sem úgy nem lesz eredményes, sőt a három párt együtt és külön-külön is vesztese lesz az összeborulásuknak, mert még így is kevesen lesznek az áhított kormányváltáshoz. Meghallgatja az Úr az 1946 januárjában ártatlanul kivégzett Bárdossy László miniszterelnök utolsó szavait, könyörgését, amit a gyilkos sortűz előtti pillanatokban mondott, karjait az égnek emelve: »Uram, szabadítsd meg az országot ezektől a banditáktól!« Talán éppen 2018-ban válik ez valóra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2017. január 06. 16:02
Majd a szerző olvasson el pár történelem könyvet.
Pinter68
2017. január 06. 15:56
Ezek szerint, amit a Fidesz folytat, az nem politizálás? Mondjuk, a harácsoláshoz kétségtelenül jobban hasonlít.
smarton
2017. január 06. 15:13
Azért hátrább az agarakkal! "Ők mindig az éppen hatalmon lévő kormány ellen szavaznak, mert elhitték, hogy minden hatalmon lévő kormány korrupt, tolvaj gazemberek gyülekezete. Az MSZP–DK-szavazók Gyurcsányékkal, saját politikusaikkal szemben ugyan elnézőbbek, de a Jobbik táborában szép számmal vannak olyan agymosottak, akik a polgári kormányt is így ítélik meg." Mert a kormány "minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve"? :D:D:D Soroljuk netán a polgári kormány saját gazembereit?
pemete jakab
2017. január 06. 14:04
"Politizálás erkölcsi értékek nélkül nem létezik" Már-már bájosan abszurd, hogy a pénz- és hatalomközpontú Fidesz erkölcsi nihiljét szolgalelkűen kiszolgáló Magyar Idők prédikál erkölcsi értékekről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!