Kell nekünk demokrácia?

2016. október 04. 16:19

Magyarok milliói tojtak a közepébe az egésznek. Nem tudok szebb, jobb kifejezést erre: szégyen! Merthogy szégyen szándékosan nem elmenni egy népszavazásra.

2016. október 04. 16:19
Kopányi Balázs
HajduPress

„Magyarok milliói tojtak a közepébe az egésznek. Nem »jött át« az üzenet, nem kapták el a fonalat, nem értették meg a lényeget, inkább nem mentek. Vagy egyszerűen nem érdekelte őket még ez sem, zabáltak egy jót ebédre, ledőltek, aztán meg sz.rtak a világra, gondolták, lesznek ott elegen. Nem tudok szebb, jobb kifejezést erre: szégyen!

Merthogy szégyen szándékosan nem elmenni egy népszavazásra. Lehet válaszolni a kérdésre bárhogyan. Nem az elvesztegetett nemeket vagy igeneket sajnálom, szó nincs róla. De szándékosan nem élni egy ilyen lehetőséggel, az merő szégyen. Szégyennek tartom, mert ezért a kiváltságunkért (demokrácia, népszavazás, szabad választás) őseink millióinak vére és verejtéke folyt. Elérték, elértük, tessék, itt van, itt volt egy újabb lehetőség, hogy megtorlás nélkül megmondjuk a véleményünket, erre mi történik?

Tojunk a közepébe, hiszen már a saját a saját sorsunk sem érdekel bennünket. Érdektelenekké vált számunkra a saját és utódaink léte, jövője, élete, nem is kell nekünk demokrácia, meg sem érdemeljük. Legyen tele a hűtő, a bendő, a pénztárca, a gondokat meg oldja meg más. Így is lehet élni, értem én ezt, tiszteletben is tartom, de ez az érdektelenség legalább akkora rákfenéje társadalmunknak, mint a menekültválság. És a legnagyobb baj, hogy előbbi már itt van, utóbbi pedig még csak ezután jön.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brainman
2016. október 05. 14:38
Szegyen, bizony!! Orban szegyene! Rengeteg ember _ akarcsak en - maradt otthon orban miatt,mikor a hatunk kozepere sem kivanjuk a migrans csocseleket. DE!!! Jobban utaljuk orbant, mint a nem letezo migransokat! Ezt persze pontosan tudjak a fineszes fergek is, de most lehet kommunikalni, hogy 5 millio ember leszarja, ha elozonlik az orszagot a bevandorlok. Ez persze nem igaz, meg a leghulyebbek is tudjak. Apropo, nepszavazas:ha mar ennyi penzt kidobnak az ablakon, akkor nem lehetett volna odabiggyeszteni egy masik kerdest is: akar-e On PAKS II-ot? Mert errol valahogy elfelejtettek megkerdezni a NEP-et... Lehet, hogy ott is a NEMek gyoztek volna?! NEM-et mondtunk mi, 5 millióan az orban rezsimre, a tolvaj bandara, andy vajnara, rogan elvtars helikopterezesere,a felcsuti kisvasutra, kosa elvtars idiotizmusara, lazar elvtars fiacskajanak a 60 millas lakasara, a milliardokert uresen kongo stadionokra, habony arpi narkos szipogasara, orban elvtars "süketsegere", mikor a korrupciorol kerdezik a parlamentben! Kedves fideszes elvtarsak! ERRE MONDTUNK NEMET, NEM A MIGRANSOKRA!!!
Én vagyok én, a kocsma tetején!
2016. október 04. 22:18
Ügyes voltál, kapsz 3 lovagkeresztet!
Lolka-Bolka
2016. október 04. 20:06
hat teljesen igazad van ... utana meg pont ok ugatnak minderol es az ellenkezojerol... tipikus proli mentalitas .......amugy ok csak itt levo egyedek nem magyarok ... szoval Hajra Magyarorszag Hajra Magyarok!!!!!
Bokros Birka
2016. október 04. 19:36
Vitatkoznék egy kicsit. Nem szégyen kérem, antidemokratikus cselekedet, melyre antidemokratikus pártok vették rá a nem szavazók többségét. Csak nevük és melldöngetésük demokratikus még mindig a kádári szinten vannak (a proletár ne politizáljon, majd mi eldöntjük neki mi a jó és fizetjük azért, hogy ne vegyen részt a döntésben). Igen így működött a proletár diktatúra és a jogutód párt még mindig nem nőtte ki ezt az álláspontot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!