Nincs konszenzus ’56-ról

2016. október 31. 15:54

Ha egy ország deklarálja magáról, hogy itt demokrácia van, vélemény- és szólásszabadság, akkor az vonatkozik mindenkire. Még egy MSZP-politikust is megillet, hogy eltérő véleménye legyen. Interjú.

2016. október 31. 15:54
Havas Szófia
Magyar Nemzet

Azt mondja, hogy rosszul idézték?

Nem az egészet idézték. Én úgy fogalmaztam, hogy elkezdődött egy felkelés fiatalokkal. Én magam beszéltem számos résztvevővel, akik nem megdönteni akarták a szocializmust, hanem jobbító szándékkal megváltoztatni. Ez alakult át végül fegyveres ellenforradalommá vagy fegyveres harcokká. Innen kezdve már pontosan idéztek, de fontos, hogy én ezzel kezdtem. (A politikus az orosz állami televízióban azt nyilatkozta, hogy az 1956-os forradalmárok fasiszták voltak, akik a forradalom alatt házról házra járva keresték a kommunistákat és a zsidókat – a szerk.)

Ez továbbra is élesen szembemegy a pártja álláspontjával, csakúgy, mint az általános 1956-felfogással.

Ha egy ország deklarálja magáról, hogy itt demokrácia van, vélemény- és szólásszabadság, akkor az vonatkozik mindenkire. Még egy MSZP-politikust is megillet, hogy eltérő véleménye legyen. 1956-ról ugyanis nincs konszenzus az országban, aki ezt állítja, az hazudik. Nem gyakran idézem Gyurcsány Ferencet, de abban igaza volt, hogy mindenkinek megvan a maga ’56-ja. Ha valaki szerint mindenki ugyanazt gondolja erről, az téved.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 386 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2016. november 02. 06:44
Eddig igaz is. Csak ha valakit mint parttagot interjuvolnak akkor ne adja el a maganvelemenyet ugy mint a partja allaspontjat, ha pedig mint magyart kerdeznek akkor ne adja el ugy mint az orszag tobbsegi allaspontjat. Mondja el amit gondol de tegye hozza hogy ez neki csak maganvelemenye, amivel erosen kisebbsegben van az orszagban es meg partjan belul is.
Mindjárt
2016. november 02. 06:28
Azért vitázunk mert havas, ez a büdös, mocskos, bolsevik zsidó gyalázta a magyarokat. Előtte tóta weiss, a másik büdös, mocskos, bolsevik zsidó gyalázta a magyarokat. Ez nem tetszik a magyaroknak és megmondták mit gondolnak róluk és a holokustozásukról. Ez egyik a másik következménye.
Venn
2016. november 01. 20:45
Szófia! Aztán melyik az a marha nagy demokrácia, ahol minden eltérő vélemény felszínre kerülhet??? A TI demokráciátokban tényleg megjelenhet az a vélemény, amit TI megfogalmaztok másoknak. Jó lelkűek vagytok, mások szájába adjátok a véleményét, ha ne sikerül, akkor ők a fasiszták...
akiaki
2016. november 01. 20:02
egy jogász kicsit pillantson erre a szövegre, sztem több mindent kielégít..........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!