Orbán veresége jó hír Európának

2016. október 04. 16:58

Orbán illiberális demokráciája elkezdett repedezni már Magyarországon is. Orbán számos híve az EU-ban, köztük a mi politikai elitünk, nem hagyhatja ezt a tényt semmiképp sem figyelmen kívül.

2016. október 04. 16:58
Denis Romac
Novi List

„A legjobb hír mégiscsak az a tény, hogy a magyar vezető ezúttal nem a gonosz brüsszeli vezetőktől kapott pofont, hanem a saját polgáraitól, akik végül ellenálltak [Orbán] hazugságainak és manipulációinak. A magyarok vasárnap hátat fordítottak Orbánnak és a kemény meggyőzés és a soha nem látott propaganda ellenére is csak a magyar választók 40 százaléka válaszolt/reagált a referendumra, ami jóval kevesebb mint az az 50 százalék, ami a referendum érvényességéhez kellett volna.

(...)

Orbán megalázó vereséget szenvedett, és reménykedhetünk benne, hogy Orbán populista politikája falnak ütközik, noha azoknak a többsége, akik elmentek a népszavazásra, Orbán pártján állnak. Orbán ebbe a szalmaszálba próbál mégis kapaszkodni, úgy értelmezve, hogy ezúttal több magyar szavazott az EU migránskvótája ellen, mint ahányan 13 evvel ezelőtt támogatták az EU-csatlakozást, és bejelenti, hogy alkotmánymódosítást nyújt be, mintha legitimálná a népszavazás eredménye, noha a népszavazás törvényileg érvénytelen.”

A fordítást köszönjük Techet Péternek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2016. október 05. 14:54
"Orban je danas podsjetio na to da je manje Mađara, oko tri milijuna njih, glasalo za pristupanje EU nego što ih je jučer glasalo protiv prihvata imigranata: 3.200.000, manje-više. Ipak, svi mediji su referendum proglasili Orbanovim porazom, jer je izlasnost bila oko 45% – manja od zakonom propisanih 50% da bi referendum automatski imao zakonsku snagu, i da bi njegovi rezultati bili obvezujući za zakonodavca. No zato ima savjetodavnu, pa su priče da je referendum propao posve promašene. 98% je glasalo za Orbanov prijedlog, to je jasan savjet! Dakle: referendum Mađarske vlasti ne obavezuje da d...Vidi više" Fenti szöveg Miodrag Dugi Stafanic Fiume kommentelő hozzászólása. Nem tudok ugyan horvátul, de nyilvánvaló, hogy a 45 % a részvétel arányát, a 3.200.000 a nem szavazatok számát, a 98 % pedig a nemek arányát mutatja. Átböngésztem Denis Romac cikkét. Többször fordul elő bennük EURO összeg, valószínűleg a kampány költségei, de fenti, fontos számadatok hiányoznak. És ez mindent elárul. Denis Romac hazudik, mert elhallgatja a lényeget. Aki elhallgat tényeket, az fél az igazságtól. Egyébként valamennyi ellenfelünk ezt teszi. Tehát, bár eddig sem kételkedtünk felőle, még inkább nyugodtak lehetünk afelől, hogy nekünk van igazunk.
grimpic
2016. október 05. 08:04
"Orbán megalázó vereséget szenvedett" Megalázó? És vereséget? Te milyen műsort néztél? Ja győzött a 2% igen.
catalina9
2016. október 05. 07:30
98-2!
cutcopy
2016. október 04. 22:52
Techet, fordítsd már vissza neki hogy odahaza próbáljon csak öt százalék igen szavazatot szerezni a migránskvótára..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!