Szalmaláng-országunk óriásai: tisztelet az úszóknak!

2016. augusztus 15. 11:36

Önlegyőzés, kitartás és elszántság az egész. Ezért óriások ők. Szalmaláng-országunk legnagyobb óriásai. A pódium tetején és lejjebb is.

2016. augusztus 15. 11:36
Stumpf Anna
Mandiner

uszok1.jpg

Vendégszerzőnk, Stumpf Anna írása

 

Óriások ők.

Mert az úszás más. Magányos. Monoton. Kegyetlen. Sem nem művészi, sem nem egyedi.

Minden uszoda pont ugyanolyan, nincs se táj, se zene, se csapat, se óriási szurkolótábor. Amíg világcsúcsot nem úszol vagy olimpiát nem nyersz, senkit nem érdekel. Nem ünnepelnek tömegek a körúton, nincs egy egész ország extázisban.

Ötkor kelsz, hatkor már vízben. Péntek este tízkor is a medencében.

Másnap kezdődik minden elölről. A hajad mindig klóros, a bőröd mindig szárad. Akkor is, ha egy hétig nem mész vízközelbe. Hajat szárítani télen naponta négyszer.

Öltözködni le, fel, le, fel, le, fel. Minden. Áldott. Nap.

Hosszú-hosszú éveken keresztül. Ugyanaz.

Önlegyőzés, kitartás és elszántság az egész.

Ezért óriások ők.

Szalmaláng-országunk legnagyobb óriásai.

A pódium tetején és lejjebb is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
74bro
2016. augusztus 15. 22:07
Egerszegit, Darnyit, ma is isteníti a sportkedvelő magyar. Szalmaláng legföljebb nálad van. Te ideológiai indítékból használod fel a bajnokainkat, mi csak szeretjük őket.
Tintamin
2016. augusztus 15. 19:29
Nahat, pesig ok nem is koveteltek tiszteletet maguknak bugyuta plakatokon...
Bicska Maxi
2016. augusztus 15. 17:26
nem az ország szalmaláng , hanem a nagy zsózsót kereső hobbi úszók és sportolók akik profinak hazudják magukat, elég sokat láttunk ilyeneket ezen az olimpián és még fogunk is és lesz pár pofára esés még, finanszírozzák ők maguk a hobbijukat a támogatásokból az államit megvonni
mohamed
2016. augusztus 15. 16:21
'Szalmaláng-országunk' És minek kell erőltetni ezt a "magyaro.-on minden szar" cimü baromságot???? természetesen nem tökéletes, lehet fejlődni, de ez nem jelenti h nonstop nyafogni kéne... csak az uszásnál maradva megfelelő infrastruktura nélkül nem lehet jó eredményt elérni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!