Titkos terrorszervezet tagjai a puccskísérlet támogatói

2016. augusztus 06. 12:58

Elkeserítő számunkra, hogy a demokráciánkkal szemben ilyen puccskísérletet hajtottak végre, de a török demokrácia e támadásból megszilárdulva került ki. Interjú.

2016. augusztus 06. 12:58
Sakir Fakili
Magyar Nemzet

Milyen konkrét bizonyítékaik vannak rá, hogy Fethullah Gülen áll a puccskísérlet mögött?

Temérdek bizonyítékunk van rá, kezdve a kitervelők vallomásaival, folytatva azzal, hogy a vezérkari főnököt, akit túszul ejtettek, rá akarták venni, hogy telefonon beszéljen Gülennel. Ezenkívül tudomásunk van olyan cégekről is, amelyek pénzmosással segítették a titkos hálózatot. A puccskísérlettel kapcsolatban elfogott emberek majdnem mindegyikéről kiderült, hogy ezzel a szervezettel kapcsolatban állnak. A bizonyítékokról készített első dossziét Gülen kiadatási kérelmével együtt már el is juttattuk az Egyesült Államoknak, hamarosan pedig egy másodikat is átadunk. Egy újonnan kapott információ szerint ezek a dossziék 85 dobozt tesznek ki. A külügyminiszter és igazságügyi miniszter pedig a tervek szerint hamarosan ellátogat Washingtonba, hogy személyesen ismertessék a helyzetet.

Érthető, ha a puccskísérlet után katonákat, a hírszerzés ügynökeit, rendőröket tartóztatnak le. De azt nehéz elképzelni, hogy bírák, újságírók és professzorok küldték volna az utcára a tankokat…

Ami azt illeti, Ankara közelében van egy nagyon fontos légibázis, aminek a közelében a július 15-i éjjelen egy civilt is elfogtak. Mint később kiderült, ő adta az utasításokat a hadsereg tábornokainak. Akárcsak egy vírus, a titkos hálózat már megfertőzte a hadsereget, a rendőrséget, az igazságügyet, de még néhány iskolát is. Fontos megérteni, hogy ezek az emberek nem ártatlan bírák és tanárok, hanem egy titkos terrorszervezet tagjai, akik pénzt és utasításokat kaptak, és 246 ember haláláért felelősek. A hálózatuk pedig korántsem csupán a hadseregre terjed ki. Például az iskolákban a fiatalság köreiben toboroztak, vagy az igazságszolgáltatásban koholt vádak alapján indítottak pereket. (...)

Tehát még mindig az uniós csatlakozás a cél?

Törökország természetesen továbbra is az Európai Unió tagja szeretne lenni, viszont az unió az, amely amolyan „»veled, se nélküled« politikát folytat. Egyrészt nem akarja beengedni Törökországot, másrészt viszont végleg kirekeszteni sem szeretné. A törökök megérdemlik, hogy beléphessenek. A népességünk iskolázott és szakképzett, a gazdaságunk szárnyal; ha például már ma belépnénk, azonnal a hatodik legnagyobb gazdaságnak számítanánk. Elkeserítő számunkra, hogy a demokráciánkkal szemben ilyen puccskísérletet hajtottak végre, de a török demokrácia e támadásból megszilárdulva került ki. Ha Törökország utolsó száz évének a történelmét nézzük, akkor kitűnik, hogy valamennyi válságot még inkább megerősödve győzte le. A történteket a négy parlamenti párt is egyöntetűen, közös nyilatkozatban ítélte el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
witenoir1
2016. augusztus 07. 12:41
erdogánnak a söpredékek nyalnak csak, szánalmas és hazug az egész
áfonya
2016. augusztus 07. 08:50
Betolakodó terroristák szövetségesek a Junker Merkel Amerika triumvirátussal,mert eus országok megkérdezése nélkül Európába diktatórikusan beszállítják a terroristákat a keresztény üldözőket...Ugye az nem azt jelenti hogy Merkel Junckec keresztény nem lehetetlen zsidók ,Merkel biztos az,,keresztények lennének nem köteleznék a betolakodók befogadását amihez Európának semmi köze. ,céljuk az eu szét rombolása..Juncker amerikai állampolgár Merkel pedig hűséges követője.Nem az európai érdekek megvédése folyik hanem szét rombolása. Hülye Európa meg vakon követi a gyilkosok felbérelőit.
Akitlosz
2016. augusztus 06. 21:57
Nehezen hihető ez a nagy méretű, társadalom minden szegletét átszövő, nemzetközi titkos hálózat. Minél többen ismerik a titkot, annál nagyobb a lebukás veszélye. Ilyen méretű hálózatot szinte lehetetlen sokáig titokban tartani. Be akarnak szervezni valakit, aki mégis máshogyan gondolja, vagy csak egyszerűen fél, megijed. Illetve mivel a szervezet nem szuperkémekből áll az is valószínűtlen, hogy minden tagja megfelelően tudna konspirálni, azaz szimpla felelőtlenségből szórakozottságból stb. is könnyen lebukhat. Szóval eléggé hihetetlen, hogy ez ne derüljön ki idő előtt. Egy merényletre készülő kis csoport hihető, az is, ha a hadsereg puccsot szervez, mert hiába vannak sokan, a közkatona csak parancsot kap és teljesít, nem kötnek mindent az orrára. De egy ilyen az élet szinte minden területét átszövő titkos, civilek tömegeit is tartalmazó nemzetközi hálózat az állam, a titkosszolgálat tudta nélkül nem igazán.
békalepcse
2016. augusztus 06. 21:54
Persze hogy győzött kardigán abban a puccsban amit maga szervezett!... Már csak az a kérdés ránkereszti az európai veg'zetés ezt a janicsár hadat, vagy várnak vele még?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!