Hamel atya minden európai keresztény mártírja

2016. július 27. 13:23

Jaques Hamel atya nem az első keresztény mártír, akit ilyen sors ért az elmúlt években, de ő volt az első, akit Európában gyilkoltak meg.

2016. július 27. 13:23
Németh Sándor
Facebook

„Normandiában minden európai keresztényt támadás ért

A Nyugat-Európában immár naponta bekövetkező megdöbbentő és tragikus események között is példátlan gonosztett az, ami kedden egy normandiai kisvárosban történt. Az Iszlám Állam két gyilkosa templomában, istentisztelet közben fejezett le egy idős katolikus papot, másokat pedig súlyosan megsebesítettek.

Jaques Hamel atya nem az első keresztény mártír, akit ilyen sors ért az elmúlt években, de ő volt az első, akit Európában gyilkoltak meg. Az iszlamista terroristák a Közel-Keleten ezrével öltek meg ugyanígy kopt, asszír, katolikus, ortodox és evangéliumi keresztényeket. Azért kellett meghalniuk, mert nem voltak hajlandók megtagadni Jézus Krisztus nevét és nem voltak hajlandók megvallani azt a nevet, amelyet hóhéraik magasztaltak.

A 85 éves Hamel atya gyilkosai nem elégedtek meg azzal, hogy embert öltek. A templomban a kereszténységet kigúnyoló »szertartást« tartottak, amit filmre is vettek. Az Iszlám Állam nem titkolja célját: a teljes kereszténységet el akarja pusztítani, Európában és szerte a világon. Rómának ugyanazt a sorsot szánja, mint Ninivének és Palmürának, ugyanazt, amit tettek előfutáraik Bizánccal és Jeruzsálemmel. És a szemükben Róma nem csak egy város - mindenkit ide sorolnak, aki Jézus nevét vallja. Ezért Hamel atya minden európai keresztény mártírja, a miénk is. Osztozunk híveinek, közösségének és felekezetének fájdalmában.

»A mártírok vére magvetés« - vallották a korai keresztények. Az emberi élet pótolhatatlan, de a mai mártírok és hősök példái ösztönözzenek arra bennünket, hogy jobban védelmezzük azt a becses örökséget, amit a vértanú Pál apostol óta ránk hagytak, itt, Európában.

»Emlékezzetek meg a foglyokról, mint fogolytársak, a gyötrődőkről, mint akik magatok is testben vagytok.« (Zsid. 13,3)

Németh Sándor
a Hit Gyülekezete alapító-lelkésze”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2017. július 02. 00:42
Ez is bekövetkezett: lájkoltam Németh Sándort. Ha életben akarunk maradni, akkor minél előbb össze kellene fognunk és félretenni a kicsinyes ellentéteinket, mert egy sokkal nagyobb ellentét fog elsöpörni bennünket hamarosan.
balbako_
2016. november 10. 17:31
A konkvisztádorok nem papok, kalandorok voltak. Ezt az azóta döntően keresztény őslakók is tudják. maga mezt sem.
Pandaka pygmaea
2016. augusztus 04. 22:10
Update: "Kedden iszlám terroristák gyakorlatilag lefejeztek egy papot, miközben azt kiabálták, hogy „Allah akbar” és „keresztények, uralkodunk rajtatok”. Egyikük, Adel Kermiche elítélt bűnöző volt, de átverte a rendőrséget." Ennyit az iszlamisták ateizmusáról.
vendelin
2016. augusztus 04. 22:10
Tisztelt Zsoltkom! Nem gondolom, hogy magyarázatokat, indokokat kellene keresni. Mert ha így lenne, minden romaellenes cselekedet esetében is el kellene tűnődni azon, nem voltak-e az elkövetőnek negatív élményei romákkal korábban. Úgynevezett antiszemita indíttatású eseményeknél ugyanígy. De amint a fenti esetekben -helyesen - el szokott maradni a pszichológiai igényű mélyanalízis, itt is elég magával a tettel és a tettessel foglalkozni. Mondjuk megadni neki a méltó büntetést. Ami gyilkosságért a törvény szerint jár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!