Végítélet

2016. június 08. 07:22

Egy biztos, a kormánynak hatalmas adóssága van a devizahitelesek felé. Hisz a 2010-es kormányváltás után még a folyamatos forintgyengítő gazdaságpolitika beindítása előtt is megmenthették volna a devizahiteleseket.

2016. június 08. 07:22
Hajdú Péter
Magyar Nemzet

„Egy biztos, a kormánynak hatalmas adóssága van a devizahitelesek felé. Hisz a 2010-es kormányváltás után még a folyamatos forintgyengítő gazdaságpolitika beindítása előtt is megmenthették volna a devizahiteleseket. Ráadásul akkor sokkal kevesebb pénzre lett volna szükség ehhez, hiszen az árfolyamveszteség jóval kisebb volt, mint később. S pénz is volt: például a Mol-tulajdonrész megvásárlására költött 500 milliárd forint. A mentőcsomag akkor elmaradt, így a gyenge forint terheit az adósok viselték, s csak az egyoldalú szerződésmódosítás miatt kaptak később valamiféle kárpótlást. A legutóbbi napok eseményeiből úgy tűnik, hiába reménykednek, a kormány végleg magára hagyta a devizahiteleseket. Legalábbis erre lehet következtetni, hogy a Kúria felháborító jogegységi döntése nem érte el a kormány ingerküszöbét: Orbán Viktor kormányfő a Népszabadságnak nyilatkozva kijelentette, ott lesz a magyar futballválogatott bourdeaux-i mérkőzésén, mert nincsenek olyan fontos törvényjavaslatok a kormány asztalán, amelyek miatt rendkívüli nyári ülésszakot kellene elrendelni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2016. június 08. 18:29
A hitelesnek van adóssága
balbako_
2016. június 08. 15:30
Csak éppen 2010 után nem volt 1200 milliárd forint, mert ennyibe került az adófizetőknek a konszolidáció! (Adósság viszont volt orrvérzésig)
koronaszepe
2016. június 08. 12:00
A devizahitelesek meg lettek mentve. Volt rögzített árfolyamú végtörlesztés, nem? 180 HUF/1CHF. A többi szopik, de nem számítanak. Nem fideszesek...
Mich
2016. június 08. 11:54
Simicsicska: "a 2010-es kormányváltás után..." Persze, az államcsőd elkerülésénél, az IMF-harc megvívásánál és az államháztartás egyensúlyánál fontosabb lett volna, ha a kormány a devizaspekulánsok által kívánt devizaárfolyamot tartja, mindenáron... ...te nem csak szolgalelkű, de hülye is vagy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!