Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Karácsonyi mémháború

2015. december 27. 16:51

Amikor karácsonykor belépett az emberfia a facéra, valóságos mémháború közepébe csöppent. Képes volt ugyanis összecsapni a feldíszített karácsonyfát lefotózók, s az ezt elítélők tábora.

2015. december 27. 16:51
Kopányi Balázs
HajduPress

„Készülvén az ünnepre, megálltam egy pillanatra itthon, s azt kértem Istentől, hogy dudálást, szirénát ne halljak, s ne érezzek haragot, gyűlöletet, feszültséget magam körül az ünnep alatt. Szentül meg voltam győződve arról, hogy ez így lesz, hiszen mégiscsak karácsony közeleg, szenteste meg ugyebár még a kutyát se verik ki, mi baj lehet.

Jutott ám az ünnepre bőven szirénából is, kürtszóból is, ellenségeskedésből is. Legutóbbit értem a legkevésbé.

Amikor karácsonykor belépett az emberfia a facéra (egy két távolabbi, ám szeretett ismerősnek, rokonnak áldott ünnepet kívánni), valóságos mémháború közepébe csöppent. Képes volt ugyanis összecsapni a feldíszített karácsonyfát lefotózók, s az ezt elítélők tábora. Azok is összecsaptak, akik lefotózták a roskadásig megpakolt, ünnepi asztalt azokkal, akik inkább vicces, talán gúnyos valamiket osztottak meg arról a vitathatatlanul szomorú tényről, hogy hogyan is fogunk kinézni ennyi zabálás után, mi, gyarló emberek.

A lényeg szempontjából teljesen mindegy, hogy kinek van igaza: aki büszke volt a fájára, családjára, ajándékaira, ételeire olyannyira, hogy ezen örömét képtelen volt magában tartani az posztolt, akinek meg se fája, se családja, se finom ételei nem voltak, az elítélte, magamutogatásnak érezhette mindezt, s persze olyanok is akadtak, akiknek mindenük megvolt, mégsem posztoltak, belátva, hogy ez bizony magánügy.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. december 28. 12:49
A face legtöbb esetben féces.
atila68
2015. december 28. 11:38
Mi a hír?
Dénia
2015. december 27. 17:47
Bevallom, nekem is megfordult a fejemben, hogy megosztom a karácsonyfáról a képet, olyan nagyon szép idén. De nem tettem :)
Békanász a hasadon
2015. december 27. 17:20
Ja, a Kardos filozófus bölcseknél szokatlan módon felhergeli magát minden esztendőben Karácsony közeledtén a fenyőfák sorsa miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!