A nem igazi terror

2015. november 19. 23:14

És minden egyes iszlamista terrorcselekmény esetében elő lehet szedni a keresztes hadjáratok borzalmát, amit innen is köszönünk, ugyanis azok épp az akkori viszonyoknak megfelelő „iszlamizmus” elleni önvédelmi harcok voltak.

2015. november 19. 23:14
Megadja Gábor
Megadja Gábor
Mozgástér blog

„Az érzékenyítő tréningek célja az, hogy az iszlám ne merüljön fel problémaként. Ezért próbálják a problémát relativizálni. Az egyik megoldás erre az, hogy elővesszük John Lennon butuska szövegét, és azt mondjuk, bárcsak vallás ne lenne, mert az mindig kegyetlenségekhez vezet. Felkészül Richard Dawkins. És minden egyes iszlamista terrorcselekmény esetében elő lehet szedni a keresztes hadjáratok borzalmát, amit innen is köszönünk, ugyanis azok épp az akkori viszonyoknak megfelelő „iszlamizmus” elleni önvédelmi harcok voltak. Illusztrációnak tehát nem rossz.

A másik megoldás az, amikor azt mondják az érzékenyítők, hogy minden valláson belül vannak radikálisok. Szent igaz. A kereszténységen belül – mondjuk a katolikusokon és az ortodoxokon kívül – ismerünk fundamentalistákat, akik esetenként pontosan ismerik az apokalipszis időpontját, az evolúció minden lehetséges aspektusát elutasítják, esetleg a Jelenések Könyvében megjelenő számokat abszolút módon értelmezik. Csinálnak maguknak tévéműsort, és beszedik a jattot. Lehet, hogy nem túl szimpatikusak, de nem rendeznek mészárszéket koncerttermekben. (...)

Akik az érzékeny megértést szajkózzák, azok jottányit sem hoznak minket közelebb a helyzet megoldásához, de még a kezeléséhez sem. Az ő fő problémájuk az, hogy nehogy »iszlamofóbokká« váljunk, és hogy mutassunk toleranciát meg összefogást, mert attól állítólag megrettennek a hóhérlegények. Ezt a feltevést jól igazolta a minapi hannoveri kísérlet is: Németország ugyan élen jár a Willkommenskulturban, mégis célpontjává vált a terroristáknak.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2015. november 20. 13:31
"És minden egyes iszlamista terrorcselekmény esetében elő lehet szedni a keresztes hadjáratok borzalmát, amit innen is köszönünk, ugyanis azok épp az akkori viszonyoknak megfelelő „iszlamizmus” elleni önvédelmi harcok voltak. " ha jól emlékszem, orbán pápa (biztos véletlen a név) küldte ELŐSZÖR 1100 környékén a szentföldre a keresztényeket, hogy 'szabadítsák fel' jeruzsálemet az araboktól. bármilyen eszközzel. és ez kitartott néhány évszázadig.
hakos
2015. november 20. 09:13
Ja, érdekes jelenség, hogy a vallásokat en bloc elutasító ballibbantak egyébként az általánosítás ellen elég hevesen tiltakozni szoktak, ha az mondjuk nem a vallásokat érinti, hanem mondjuk a különböző baloldali irányzatokat és kísérleteket...:))) És ugyancsak érdekes jelenség, hogy míg könnyet hullatnak a 800 évvel ezelőtti keresztes hadjáratokban meghaltak felett, a baloldali eszmerendszer nevében a múlt században legyilkolt tízmilliókat észre sem veszik. Valódi intellektuális teljesítmény ez....
balbako_
2015. november 20. 07:05
Ceterum censeo Európa határait le kell zárni és a már bennlévőket ki kell eb rudalni.
Dénia
2015. november 20. 05:30
Dehogy önvédelmi harcok voltak. Hogy lehet ilyen butaságot kitalálni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!