Goebbels liberális tanoncai és a bevándorlásválság

2015. október 08. 14:06

A hitleri útmutatás következetes alkalmazását ismerhetjük fel hazánkban is a bevándorlási probléma kapcsán kialakuló nézetkülönbségek „liberális” kezelésében.

2015. október 08. 14:06
Szendrődi Győző
Magyar Idők

„Hitler propagandaminisztere, Joseph Goebbels nevéhez fűződik a mondás: „Az átlagos ember annyira együgyű, hogy csak nyomatékosan kell hangsúlyozni valamit, és ha az állítást gyakran megismételjük, igazságként lesz elfogadva.” A módszer alapelvét Hitler maga fogalmazta meg a Mein Kampf  című pamflet  203. oldalán: »A nagy vonalról nem szabad letérni soha, csakis a szakadatlan, szüntelen és konzekvens hangoztatás hozhatja meg a siker beérlelődését.«

A hitleri útmutatás következetes alkalmazását ismerhetjük fel hazánkban is a bevándorlási probléma kapcsán kialakuló nézetkülönbségek »liberális« kezelésében. Míg a nemzeti érzelmű pártok véleménye, Orbán Viktor álláspontját osztva, abban a világosan meghatározott nézetben fogalmazódik meg, hogy az ezeréves magyar államnak eredendő joga, sőt kötelessége meghatározni, kit enged be az országába, kit nem, a balliberális gárda szónokai kategorikusan, minden érdemi vita elkerülésével a közös európai értékek lábbal tiprásáról beszélnek. Szakadatlanul, szüntelen és konzekvens módon hangoztatnak valamit – abban a reményben, hogy mantrájuk az egyszerű emberek fejében idővel igazsággá válik.

A hitleri tanítás értelmében teszik ezt, hiszen logikus érvelés esetén önmagukkal kerülnének ellentmondásba. Nehezükre esne például értelmes vitában kifejteni, miért közös európai érték a hajdani gyarmattartó birodalmak társadalmi szerkezete, és miért nem kötelezhető Magyarország arra, hogy egy párhuzamos vallási meggyőződés kialakulását megtűrje keresztény gyökerű kultúrája mellett. Arra is nehéz lenne választ adni, milyen alapon tartoznának a visegrádi négyek »szolidaritással« bizonyos nyugat-európai országoknak a kötelező kvótarendszert illetőleg, hiszen ellentétben azokkal, ők nem húznak hasznot a migránsok beáramlásából.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pál Pusztai
2015. október 08. 23:01
Te Győző! Most ki működtet állami propagandagépezetet Fidesz vagy a libsik? Ki alakított ki a tv-ben rádióban réteg adásokat,hogy célzottan tudja az aktuális ideológiát beadni a libsik vagy a Fidesz? Ki ad ki propaganda füzeteket a libsik vagy a FIDESZ. Kik csinálták ezt nagyüzemileg a Hitlerék és Rákosi pajtásék-. / meg most a Fidesz/ a haza megmentője. A közszolgálati rádióban tv.-ben hallható látható meg színes kis füzetecskékkel tele van a postaláda amiben olvashatjuk milyen sokat fejlődtünk és csak azért nem mi vagyunk a világelsők mert olyan szerények vagyunk,hogy más nemzeteket nem akarunk megalázni.
heep
2015. október 08. 17:24
Szerintem a libsik nem Goebelstől tanultak. Ahhoz nincs meg a kellő értelmi képességük sem. Ők a komcsik módszereit alkalmazzák. Persze a kettő egy tőről fakad, sőt a komcsik váltak libsikké amikor kiderült, hogy a komcsiság már nem jövedelmező. "A náci kártya, más szóval Hitlerrel való párhuzamba állítás (reductio ad Hitlerum) széles körben alkalmazott retorikai fogásnak számít, mely alkalmas a vitapartner vagy a más véleményen álló politikai erő megbélyegzésére." De ez nemsokára már libsi kártya lesz. Széles körben alkalmazott retorikai fogásként fogják alkalmazni, mely alkalmas lesz a vitapartner vagy a más véleményen álló politikai erő megbélyegzésére.Nálunk már most is szitokszónak számít a 'liberális'.
kjkj945
2015. október 08. 15:31
„Az átlagos ember annyira együgyű, hogy csak nyomatékosan kell hangsúlyozni valamit, és ha az állítást gyakran megismételjük, igazságként lesz elfogadva.” "Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés." Lendvai (és az MSZP" 2008.01.27. Lendvai: " Lassan mondom, hogy az ország minden választó polgára megértse, megértse Orbán Viktor is: nem lesz fogyasztói gázáremelés." Elég nyomatékos volt!!!
Bolond Istók
2015. október 08. 15:08
Egy sakál, sakál, ez egy sakál, sakál lesz, sakál... :D https://youtu.be/otHofWJvJao
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!