Szögesdrótba csavart ország

2015. augusztus 29. 17:20

Családok szakadnak szét az idegenrendészeti adminisztráció vastörvényei (avagy véletlengenerátora) miatt, a tolmácsok hiánya, a létszámszűke következtében.

2015. augusztus 29. 17:20
Dercsényi Dávid
hvg.hu

 „Gyerekbarát kormányunk van, Semjén Zsoltnak sosem kell kétszer mondani, hogy kísérjen körbe a Parlamentben pár tucat lurkót, Balog Zoltán is bármikor kirendel egy kisadag calvadosos szalonkát egy hátrányos helyzetű kiskorúnak, és Lázár János is sietett kijelenteni egy Kormányinfón, hogy a Magyarországra érkező gyerekek más elbírálás alá esnek, velük a kormány máshogy bánik, mint a szüleikkel (»az illegálisan érkező gyermekek más elbírálásban részesülnek, őket meg kell védeni és segíteni kell«). Na nem minden téren, ma a regisztráció után egy kiskorú ugyanúgy kíséret és felügyelet nélkül utazik a kijelölt befogadó tábor felé, mint a felnőttek. És persze az is mindennapos, hogy családok szakadnak szét az idegenrendészeti adminisztráció vastörvényei (avagy véletlengenerátora) miatt, a tolmácsok hiánya, a létszámszűke következtében. (…)

Ma már a kormány is pontosan tudja, hogy a gyoda telepítése hiba volt, csak a saját dolgát nehezítette meg vele. De nem mer visszakozni, mivel a Jobbik a honvédség bevetését szorgalmazza, a párt körüli szellemi pezsgésben pedig már a tűzparancs ötlete is megjelent, és a párt a Parlamentnek benyújtott törvényjavaslatában is hangsúlyozza a fegyverhasználatot. Na nem a gyerekek ellenében, a honvédelemről szóló törvény alapján a Jobbik csak arra figyelmeztet, hogy »fegyveres szolgálatot teljesítő katona jogosult és köteles fegyvert használni az általa őrzött, védett létesítmények biztonságát veszélyeztető támadás megakadályozására«. Márpedig a gyoda védett létesítmény, aminek biztonságát naponta többször fenyegetik a migránsok. Ja, hogy gyerekek is vannak közöttük? Miért mentek oda?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2015. augusztus 31. 10:22
Ezek a családok nem a törvényeink miatt szakadnak szét hanem saját döntéseik miatt
áfonya
2015. augusztus 30. 21:45
Hivatlos határ át lépő helyek vannak ,betolakodók kikerülik mert szándékuk bűncselekményeket elkövetni ,okmányok nélkül nem lehet őket azonosítani .Kiadják magukat menekülteknek ,közben Európa megszállására törekszenek.Legelőször az erős tőkés országokat szállják meg utána könnyen elbírnak a gyengébb országokkal.
tango47
2015. augusztus 30. 21:29
Mit szólnának, ha egy étterembe az ablakon keresztül akarnék bemenni. Ha éppen ott ebédelne egy hülye liberális, talán tapsikolna nekem, de a normálisak felháborodnának. Nem kell a szögesdróton keresztül jönni! Arra van a határátkelő. Olyan nehéz ezt egy HVG-s újságírónak felfogni?
Peter8811
2015. augusztus 30. 21:28
Éljen és virágozzék a holokauszt 70. éffordulója! Le a migránsokkal akik elakarják terelni a figyelmet a holokausztról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!