De, multikulturális társadalom vagyunk!

2015. május 21. 11:54

Magyarországon ma nem egy jobboldali és egy szélsőjobboldali párt viaskodik az első helyért – hanem egy szélsőjobboldali és egy ultranáci párt.

2015. május 21. 11:54
Techet Péter
hvg.hu

A Fidesz ugyan taktikai okokból az Európai Néppárt tagja, ideológiailag azonban a nyugat-európai szélsőjobboldal új nemzedékéhez tartozik. Programja, stílusa Marine Le Pen Nemzeti Frontjához, Heinz-Christian Strache Szabadságpártjához és Matteo Salvini Északi Ligájához áll a legközelebb. A Jobbik ettől csak még jobbra áll, nem véletlen, hogy míg a nyugati széljobb mindig elismerően nyilatkozik Orbán Viktorról, Vona Gáborral nem akarnak kapcsolatot, vele ugyanis – amint a Süddeutsche Zeitung írásából kiderül – az Európai Parlamentben kizárólag a német bőrfejűek pártja, az NPD haverkodik. Magyarországon ma nem egy jobboldali és egy szélsőjobboldali párt viaskodik az első helyért – hanem egy szélsőjobboldali és egy ultranáci párt. Ők együtt ma megjelenítik a magyar társadalom több mint kétharmadát – már ha hinni lehet a közvélemény-kutatásoknak.

Azaz nemcsak Orbán Viktor, de a magyar társadalom többsége se tudja, hogy multikulturális. Nem ártana, ha a magyar emberek egyszer megnéznék a nevüket, a családfájukat – vagy ha tényleg magyar nevük van, és tényleg színmagyar származásúak, akkor legalább azokét megnéznék, akiket felmenőik halálba küldtek vagy kitelepítettek, vagy mindezt nyugodtan végignézték. Mert nem Orbán Viktor a magyar történelemben az első, akinek az az ötlete támadt, hogy Magyarország nem is multikulturális – de legalábbis ne legyen az. (…)

Persze el kéne talán egyszer gondolkodni azon, hogy nem lett volna-e jobb a nemzetiségeket nem elnyomni, hanem velük együtt építeni, megtartani Szent István országát? (A Szent korona-tan amúgy egy multikulturális állam közjoga volt.) El kéne azon gondolkodni, hogy az egynyelvűre töpörödött, beszűkült, mai Magyarország tényleg jobb hely lett-e, mint előtte volt? El kéne azon gondolkodni, hogy hiányzik-e félmillió zsidó és ugyanennyi sváb a magyar kultúrából? El kéne gondolkodni azon, hogy Magyarország történelmi kudarcait önmagának vagy az itt élő, itt élt, az országot színesítő, gazdagító nemzeteknek köszönheti-e?

És ha sikerülne egyszer végiggondolni, akkor nem beszélne többé hülyeséget, kedves Miniszterelnök Úr!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galahad
2015. május 22. 09:34
"Nem ártana, ha a magyar emberek egyszer megnéznék a nevüket, a családfájukat – vagy ha tényleg magyar nevük van, és tényleg színmagyar származásúak, akkor legalább azokét megnéznék, akiket felmenőik halálba küldtek vagy kitelepítettek, vagy mindezt nyugodtan végignézték" Techet Péter, te aljadék idióta! Megnéztem a nevemet, a csládfámat. Magyar minden ágról. A másik kategóriára (akiket a felmenőim halálba küldtek, kitelepítettek, vagy nyugodtan végignézték) nincs példa egy sem. Szóval Kinek a családfáját szeretnéd még megnézettetni velem, te nyomorult?
Jabotinsky
2015. május 22. 09:26
Hogyan értelmezik a magyarországi galut liberális zsidói a "Magyar történelmi multikulturalizmust?" Először is vizsgálni kell a történelmi hátteret. Alapvető megközelítés, hogy az ország nyelve az államalapítás óta a magyar. A hivatalos írásos érintkezés latin nyelvezetét, majd a reánk testált hivatali német írásbeliséget nem veszem figyelembe. A Kárpát-hazában, a történeti Magyarország területén a rendi társadalom, a középkori patrimoniális állam óta, a betagolódott hospesekkel együtt MAGYAR. A társország a horvátság rendiségén kívül egyetlen más etnikum a magyaron kívül nem rendelkezett rendi társadalmi szerkezettel. Aki nemességre emelkedett az magyar nemes lett! Egy adott társadalom nem tekinthető multikulturálisnak, ha oda a terményelőállítás és az ipar igényei miatt idegen etnikumú népesség vagy idegen etnikumú jobbágyi jogállású fölművelő réteg került szervezetten letelepítésre, (lásd.Einrichtungswerk des Königreichs Ungarn` (A Magyar királyság berendezkedéséről) címet viselő összeállítás, amely az 1687-88-ban, Magyarországot megszálló és bekebelező osztrák császár I. Habsburg LIPÓT elnémetesítési programját tartalmazza) Hiszen ezeknek az az idegen etnikumoknak a magyar rendi társadalom életében semmiféle, a magyar történelem alakulására kiható szerep nem jutott. Hacsak az nem, hogy aránytalan elszaporodásukkal és a magyar etnikum létszámának megfogyatkozásával bizonyos jogosultságok kikövetelésére került sor. De nem húzom az időt! Attól a mi magyar családunk még nem lesz "multikulti", ha a takarítónő oláh, a kertész szlovén, a szakácsnő sváb, a jószágigazgató meg zsidó, a falú szélén a dögkút karbantartója és a vályogvető cigány EZÁLTAL A SZEMÉLYZET LESZ TARKA-BARKA ETNIKUMÚ, DE NEM A MI MAGYAR CSALÁDUNK a mi magyar etnikai és történelmi eredet és sorsközösségünk! ÜDVÖS LENNE, HA A LIBERÁLIS ZSIDÓK, ITT A MAGYARORSZÁGI "GALUTBAN" SAJÁT ETNIKAI-VALLÁSI EREDET ÉS SORKÖZÖSSÉGÜK TÖRTÉNETÉVEL ÉS SZOCIOLÓGIÁJÁVAL FOGLALKOZNÁNAK ÉS NEM AZ ŐKET EGYKORON BEFOGADÓ ÉS EMANCIPÁLÓ MAGYARSÁGÉVAL!
szuverén
2015. május 22. 08:51
Techet Péter! Egyenesen ijesztő az Ön és hasonszőrű elvbarátainak tájékozatlansága, korlátoltsága. A történelmi ismereteik hiánya. Mantrázzák avult, téves nézeteiket. Ki milyen nevet örökölt, lényegtelen. Idegen hangzású névvel is a magyar (az európai) kultúrkörhöz tartozik és tartozott. Csak egy példa; Jugoszlávia. Gondolom, kellően multikulti volt. ...és mi lett a... nagy multikulti vége: Százezernyi halottat vittek ki a temet(ők)be. De, még inkább a tömegsírokba. Multi-kulti-párti Európa (az antant örököseinek) bűnös tétlensége miatt. Persze értem én az önök primitív, önhitt gondolkodásmódját. Az ostoba, értetlen, buta nép. Az a baj, hogy képtelen a multikulti áldásait megérteni. Le kell cserélni őket! Haladnak, haladnak a Közel-keleten, már tízszeres az "eredmény". Egymillió (halott) fölött tartanak. Vaskó László [email protected]
hátakkor
2015. május 21. 20:33
Jelenleg a második helyért van "viaskodás", meg az 5%-os küszöbért Techet Péter.. De nincs országos választás mostanság. Volt sok. Van aki az 1% körül kóvályog..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!