Csak Magyarország mer őszintén beszélni a boszorkányságról

2015. május 08. 10:25

Orbán Viktor szerint a kínvallatással, a tűzpróbával, illetve a Föld alakjával kapcsolatos kérdéseket szerinte tagállami hatáskörbe kéne utalni, ezekben ugyanis az Unió megbukott.

2015. május 08. 10:25
Jávor Benedek
Jávor Benedek
Facebook

„Orbán Viktor rádióinterjújában elmondta, Magyarország az egyetlen az Unióban, amely nyíltan és őszintén mer beszélni, a többi tagállam csak mismásol és szemlesütve hallgat a karóba húzás és a máglyán elégetés, valamint ezzel összefüggésben a boszorkányság kérdéséről. Ő sem mindáron híve ezeknek a büntetésformáknak, de álláspontja szerint a magyar pszichopaták, szadisták és érpataki polgármesterek jogát nem lehet eltagadni, hogy vitát kezdeményezzenek a témában. Kifejtette továbbá, hogy a kínvallatással, a tűzpróbával, illetve a Föld alakjával kapcsolatos kérdéseket szerinte tagállami hatáskörbe kéne utalni, ezekben ugyanis az Unió megbukott. Török Gábor blogbejegyzésben reagált, amely szerint nem tudja, az 1348-as pestisjárvány idején milyen véleményt alakított volna ki a boszorkányok és a rontás témájában. Az mindenesetre megkérdőjelezhetelen, hogy Orbán ismét remekül tematizál, az interjú óta történt spontán boszorkányégetések okai összetettek, nem látja a közvetlen összefüggést a két ügy között. Deutsch Tamás a twitteren csak annyit jegyzett meg: »Nem tudom b'meg milyen cuccot tol a Viktor, de én is kérek belőle!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. május 08. 14:16
Boszorkányok pedig nincsenek. Eredeti forma: De strigis, quae non sunt, nulla quaestio fiat. (latin) Eredete: Könyves Kálmán rendelte el a boszorkányperekkel kapcsolatosan JB ezt nem tudja!
tango47
2015. május 08. 13:35
GÖRÉNY!
qccqccqcc
2015. május 08. 12:50
Jámborszarvaska! Mi lenne, ha dolgoznál baszd meg az országért, ahelyett, hogy a Twittert bújod, és szaglászol Orbán és DT után. Nem ezért kapsz saccperkábé havi 6 milliót.
Tintamin
2015. május 08. 12:41
Bámulatos, hogy mennyi fideszes seggnyaló létezik még ebben az országban. Azt hittem, már kihaltak, mert vérciki lett ezt a vállalhatatlan, tolvaj pártot védeni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!