444: a liberális Kuruc.infó

2015. április 02. 19:53

A 444 és a Kuruc.infó pedig annyiban különbözik egymástól, mint az Északi- meg a Déli-sark. Messze vannak egymástól, de a klíma ugyanaz.

2015. április 02. 19:53
Veczán Zoltán
Magyar Nemzet

„Arról ugyanakkor a 444-nek sem szabadna megfeledkeznie, hogy az a fajta előre ítélkezés, amely örkényi riportjukat is jellemzi, csúnya felsülésekhez vezetett már. Emlékezzünk csak vissza a tíz évvel ezelőtt történt úgynevezett Mortimer-ügyre, amikor az erre a becenévre hallgató Gyurcsa Mihály hagyományőrző jelmezekbe öltözött társaival a buszon összeszólalkozott a 15 éves Patai Józseffel és társaival, majd karddal megszúrta a roma származású, kiskorú Patait. Az ügyből azonnal „rasszista támadást” kreált a balliberális média, bőven azelőtt, hogy akár az áldozat kihallgatható állapotba került volna; Patai Józsefet „Józsikaként” futtatták a médiában, az elkövetőt lerasszistázták, a rendőröket cinkossággal vádolták, még egy antirasszista tüntetést is összerántottak. Képzelhető hát csalódottságuk, amikor kiderült, hogy a támadó, Mortimer is roma származású (érdekesség, hogy »Józsika« viszont azóta súlyos testi sértés miatt ült itthon, mostanában pedig az angol rendőrség keresi). Bár a rasszista indítékot kiáltó orgánumok ekkor bosszúsan elhallgattak, de a bevett mintán azóta sem változtattak, akár hisznek a „kirekesztő magyar társadalom” doktrínájában, akár csak politikai haszonszerzésből húzzák elő mindig a rasszistakártyát.

Azt, hogy ezek közül az orgánumok közül a 444 speciális kapcsolatot ápol-e a valósággal, vagy szándékosan manipulál, esetleg a kettő együtt, az olvasóra bízom. A manipuláció egyszerű módszere ez a megjátszott szelektív figyelem; ha álláspontunk a józan ész első tesztjén elbukna, akkor szemünket-fülünket befogva mutogatunk teljesen irreleváns statisztikákra; ha viszont álláspontunkat nem támasztják alá kikezdhetetlen tények, jelentések, számok, akkor jöhetnek az érzelmekre ható, egyoldalú riportok. Mint például az örkényi.

Szerencsére a 444 nem marad egyedül a szélsőséges hírtálalásban: gyakorlatilag jin és jang módjára egészítik ki egymást egy másik szereplővel, a Kuruc.infóval. Ahhoz, hogy ez napnál világosabb legyen, nem szükséges végigpörgetnünk mindkét oldal romákkal kapcsolatos írásait, elég csak egy pillantást vetni a – hangsúlyozzuk, pártatlan fél által még ki nem vizsgált – örkényi esetre, amellyel kapcsolatban a 444 »Palis«, érzelgős, számos tényt negligáló riportja mellett a Kuruc.infó »Baltával támadt az őt később leterítő rendőrre a körözött cigánybűnöző« címmel cikkezett. A narratíva persze ellentétes, de az eszközök ugyanazok. A 444 és a Kuruc.infó pedig annyiban különbözik egymástól, mint az Északi- meg a Déli-sark. Messze vannak egymástól, de a klíma ugyanaz.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syrius Black
2015. június 24. 23:27
A kuruc nem hazudik, csak durva. Te bűzlesz.
hammertime
2015. június 24. 23:26
Ha a 444 olvasói (értsd: a legolcsóbb, a magyar helyesírást és mondatszerkesztést is telibe szaró, propagandával megvezethető egybites lúzerek) a jövő reménységei, akkor jobb, ha kollektíve felkötjük magunkat, mert a "jövő reménységei" vigyorogva vezetik pöcegödörbe az országot. A Fidesz nem hibátlan (sőt!) de még mindig inkább ők, mint az alkesz Újpeti által hirdetett totális nihil, a beleszarás egyszerűsége.
balbako_
2015. április 24. 07:45
És az Index és az Origó és a Cink.....(Ezek miért maradnak le?)
kamasuka
2015. április 14. 22:53
Ugyanazok írnak mindkettőbe, csak az egyike felvállalják a nevüket. A kurucon ... ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!