Most mindannyian Borsa Miklósok vagyunk

2015. április 14. 14:19

A Cink kiáll a megvert M1-híradós mellett. Aki megütötte , a sajtó- és véleményszabadságot támadta, és személyesen minket is megütött.

2015. április 14. 14:19
Szily László
Szily László
Cink

Borsa Miklós egy tévécsatorna alkalmazottja, és vele szemben könyedén bevethetjük a Főbenjáró Tévés Büntetést, miszerint ha úgy érezzük, hogy béna vagy hazudik, átkapcsolunk, és soha többé nem térünk vissza. Borsa Miklósról megmondhatjuk, lerajzolhatjuk és leírhatjuk a véleményünket. Borsa Miklós olyan munkát választott – ráaádásul közpénzből fizetett munkát –, amivel automatikusan jár a nyilvánosság, annak az összes jó és rossz oldalával együtt. Bármit le kell nyelnie, amit a tévés produkciójáról mond vagy ír az ember. De ebbe természetesen nem tartozik bele a megverése.

Ezt még kétségbeesett tiltakozásnak sem lehet minősíteni És ez még csak nem is szimpla bűncselekmény vagy szabálysértés. Borsát azért verték meg, hogy legalább szimbolikusan elhallgattassák. És ezzel az összes magyar újságírót verték meg és próbálták meg elhallgattatni. Nem egy embert csépeltek, hanem szabadságunk egyik fontos zálogát.

Ebből a szempontból tökéletesen mindegy, hogy egy hazugnak érzett, közpénzből fenntartott kormányközeli hangot akarnak elhallgattatni, vagy mondjuk egy bátor, független leleplezőt. A lényeg a gesztus: nem tetszik, amit mondasz, betöröm a pofádat. Ez ugyanolyan gusztustalan és elfogadhatatlan, ha a Híradó munkatársával művelik, mint ha az Átlátszóéval tennék.

A magyar köztévé miatti dühöt Borsán kiadni ettől függetlenül is totál értelmetlen. Az igazi bűnösök azok, akik megrendelték a közmédia totális hazugsággépzetté alakítását, meg azok, akik törvényíróként és magas beosztású közmédiavezetőként megvalósították. Meg azok a szerkesztők, akik nap mint nap meghamisítják a híreket. Önmagáért nyilván 100 százalékban felelős Borsa, de az egészen biztos, hogy a mai magyar közmédia nem miatta ilyen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2015. szeptember 08. 15:09
"Azért nagyon aranyos ez a Szily, mert úgy fejti ki a részvétét, hogy belerug Borsba a köztévébe és lazán lehazugoza." Talán azért, mert a köztévé egy közpénzen fenntartott hazug Fidesz-szócső, aminek Borsa híradósként aktív részese. Ettől Függetlenül nem jár neki verés, csak az, amit minden épelméjű ember tesz: nem nézi a műsorait.. Ebben nincs sok ellentmondás, talán még te is megértheted...
na még ez is
2015. szeptember 08. 15:09
Aki egy mentálisan zavart ember irracionális cselekedete mögött isba szocikat látja, az maga is zavart. Nem vagy te kicsit paranoiás?
Fahrenheit 451
2015. június 28. 17:53
(Róma 6,12-23)
Fahrenheit 451
2015. június 28. 17:53
(Róma 6,12-23)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!