Házibuli

2015. február 26. 18:03

Teljesen mindegy, hova utazik, és mit csinál a nagykövet asszony magyarországi tartózkodása alatt – nem fogja megérteni a magyarokat.

2015. február 26. 18:03
Veres István
Új Szó

„Bármennyire is igyekeztem, nem sikerült komolyan vennem a nagykövet asszony felhívását. Született néhány írás az interneten, amelyekben a szerzők problémás magyarországi helyszínekre küldenék Bellt, hogy megtapasztalja a nagy büdös magyar valóságot. Menjen el egy borsodi cigányfaluba, nézze meg a pesti bulinegyedet, és egyen pulykasonkát a CBA-ból.

Valamiért úgy érzem, teljesen mindegy, hova utazik, és mit csinál a nagykövet asszony magyarországi tartózkodása alatt – nem fogja megérteni a magyarokat. Leginkább azért, mert egy ország lakóinak a gondolkodását nem lehet csak úgy megérteni, mint egy matekpéldát.

Másrészt a magyarok talán saját magukat sem értik. Leszámítva persze Bayer Zsoltot, a Magyar Hírlap publicistáját, aki a múlt héten Budapestre érkező Vlagyimir Putyint köszöntő írásában megállapította, hogy az igazi, mély, semmihez sem hasonlítható orosz bánatot megértve azt is megértette, hogy az tényleg semmihez sem hasonlítható, talán csak az igazi, mély, semmihez sem hasonlítható magyar bánathoz. Mindezt nyilván Colleen Bell is tudja, hiszen nem most csöppent ide Beverly Hillsből (ja, de mégis…).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. február 27. 12:35
Úgy érzem abban különbözöm a szerzőtől, hogy én, ha nincs mondanivalóm, akkor hallgatok.
Morgen
2015. február 26. 22:12
Bell asszony már elveszítette a "génjeiből" Európát. Az európai ember még mindig nem tart ott a gátlástalanságban, mint a kivándoroltak leszármazottai. Itt még nyomokban fellelhető az emberség és némi morál. Ennek eltüntetése egy USA-beli potentátnak egyszerűen feladat, a geopolitikai érdekérvényesítés része.
Pinter68
2015. február 26. 21:32
Egy kívülálló legtöbbször sokkal reálisabb képet tud alkotni egy országról vagy egy nemzetről, mint az aki a tagja és benne él a sűrűjében. Ugyanis ő kellő távolságból néz bennünket ahhoz, hogy a teljes egészet láthassa és nem szenved belső vakságban. Pont ugyanezért szoktak pl. cégek is külső tanácsadókat igénybe venni, mert őket nem akadályozzák a régi beidegződések.
várúr
2015. február 26. 21:00
Borsodi cigányfalu... Bell aszzony előbb nézegesse a New yorki Harlemet, a Los angelesi Scidrow-t, a philadephiai spanyol, paki, szomáliai utcákat, a virginiai fehér gettókat, a St. pauli prolinegyedet, a bostoni lepukkant rozsdaövezeteket, a pennsylvaniai nyomorvárosokat, a temérdek koldust, hajéktalant, drogost, stb. Tanulságos volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!