Antikommunista minimum

2015. február 25. 09:18

Ságváriról iskolát elnevezni nem csak ízléstelen, hanem veszélyes is. Ságvári nem pusztán antifasiszta ellenálló volt, hanem azért harcolt, hogy a nemzeti szocialista helyett kommunista elnyomás alá kerüljön Magyarország.

2015. február 25. 09:18
Penge Borissz
Spíler

Mindeközben persze meg lehet érteni a szegedieket is, ők nem a személyhez, hanem az iskolához kapcsolódó fogalomhoz, a ranghoz kötődnek. Ugyanakkor ez nem változtat a tényen, hogy Ságváriról iskolát elnevezni nem csak ízléstelen, hanem veszélyes is. Ságvári nem pusztán antifasiszta ellenálló volt, hanem azért harcolt, hogy a nemzeti szocialista helyett kommunista elnyomás alá kerüljön Magyarország. Ráadásul még csak fiatalkori idealizmussal sem védhető ez, hiszen a Tanácsköztársaság után hazánknak már volt tapasztalata abban, hogy mit jelent a kommunizmus megjelenése az országban. Ezt az embert névadóként példaképnek állítani diákok elé védhetetlen. Reméljük az érintetteknek eszükbe jut ez is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2015. február 25. 16:00
"Ságváriról iskolát elnevezni nem csak ízléstelen, hanem veszélyes is. Ságvári nem pusztán antifasiszta ellenálló volt, hanem azért harcolt, hogy a nemzeti szocialista helyett kommunista elnyomás alá kerüljön Magyarország." Az a szomorú, hogy ezt ma, 2015-ben még mindig el kell magyarázni... Az meg még szomorúbb, hogy ma (úgy tűnik föl) Ságvárit védeni "menő", a személyével kapcsolatos kendőzetlen igazságot kimondani viszont "nem menő"...
írmag
2015. február 25. 15:19
Mi ez csapaterősítés, de hát így is túl sokan vagytok még! Az látszik ott vagytok minden kilóméterkőnél, pedig a szögön lenne a helyetek.
Cassi
2015. február 25. 13:52
Az iskola előtt elhaladó utat az átkosban Április 4-e útnak hívták. Szerintem azt is vissza kellene nevezni, mert különben sérülhet Barok tanár úr lelki békéje, azt meg nehogy már. A legfőbb szempont az legyen mindenben, hogy a nyugdíj előtt álló tanárok nehogy véletlenül más neveket lássanak, mint a 70-es években.
OberEnnsinnen
2015. február 25. 13:10
Ma reggel egy értelmes Ságváris diák mondta: "Ragaszkodunk az iskolánkhoz, de ha a nevét el akarják venni: meg kellene beszélni. (Mármint, hogy mi a baj vele.)" 1. Az iskola pedagógusai láthatóan "elfelejtették" felvilágosítani a tanulóikat a valós eseményekről, Ságváriról. 2. Igaza van a fiúnak, jogosan veti fel, hogy járjanak a dolog végére...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!