A Mandiner esete a rasszizmussal

2014. november 02. 19:45

Ahogy Orbán Viktor nem ért az internethez, úgy a magát nagy hangon atlantistának kikiáltó mandiner főszerkesztője nincs tisztában a rasszizmus fogalmával.

2014. november 02. 19:45
Bőtös Botond
Slovensko, do toho!

„Ahogy Orbán Viktor nem ért az internethez, úgy a magát nagy hangon atlantistának kikiáltó mandiner főszerkesztője nincs tisztában a rasszizmus fogalmával. Ami nem lenne akkora baj, ha házon belül csinálná, de cikket írt tudatlanságáról, amellyel egyrészt önmagát égeti, másrészt tájékozatlanságával kéretlen muníciót ad jobbikos és fideszes gyűlöletkommandósainak a kommentmezőben.

(...)

Nyilvánvaló, hogy Baloghot nem valamiféle hideg számítás vezeti. Meg kell érteni a nacionalista gondolkodást, amelyet olyan mélyen belénk táplált az oktatási rendszer, hogy már észre sem vesszük használatát. Az emberek nagy többsége a »nemzetiséget«, »nemzetiségi hovatartozást« egy velünk született, örök kategóriának tartják, amely a természettől fogva adott, holott közben nem, hiszen minden embernek joga van eldönteni, milyen nemzeti identitást vagy identitásokat tart magáénak.

Ezzel szemben a rassz egy velünk született tulajdonság. A fajelméletnek nagy hatása van az emberiség történelmi, társadalmi fejlődésére, de semmi keresnivalója az emberek biológiai sokfélesége, a társadalmi különbségek, és egyenlőtlenségek magyarázatakor.

Balogh reakciója amúgy nem egyedülálló, a témát vizsgáló szakirodalomban is tudunk olyan tanulmányokról, amely inkább talál kapcsolódási pontokat talál nemzet, hazaszeretet, nacionalizmus és a rasszizmus fogalma között, mint a biológiai alapon alacsonyabb rendűnek tekintett emberekkel. A téma egy másik jeles kutatója ezt »új rasszizmusnak« hívja, amely a »faj« fogalmát összekapcsolja a nemzettel és a nemzeti kultúrával. Az UEFA viszont nem kapcsolja össze és döntésében ez tükröződik.

Ez az oka annak is, hogy a magyarok büntetése keményebb, mivel az UEFA zéró toleranciával lép fel a rasszizmus ellen a sportban, amelyet a román-magyar meccsen elhangzottak fényében is következetesen alkalmaznak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 355 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
baviki
2015. május 26. 22:34
Amit meg visszafogottabban le lehet írni erről a pojácáról: - nagyképű, aki mindenki hülyének néz... - magát tévedhetetlen mindentudónak tartó hányadék (bocs, már megint nem tudtam magam visszafogni...)
baviki
2015. május 26. 22:17
Ez a botond egy nyomorék takony... Akit/amit egy tisztességes parasztember a földhöz vág és rátapos... De talán még a takonytól is undorítóbb, PATKÁNY... Kinek sikerült ilyen sz@rrakást megszülni? Bocsánat, szerintem volt olyan tisztességes, hogy megtagadta őt...
orion
2014. november 03. 11:24
Ezmiez??
Senye Péter
2014. november 03. 09:09
Meg aztán a hungarizmus már a Sparta Praha szurkolóit is megfertőzte, akik nem átallották a 'Ria, ria Hungaria' skandálásával gyalázni a Slovanosokat. Nem is beszélve a laziosokról, akiknek a csatadala az 'Avanti di ragazzi di Buda, avanti ragazzi di Pest'.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!