Toldi vége

2014. október 16. 15:04

A Magyar Nemzeti Filmalap október 14-én, rendkivüli döntőbizottsági ülésén elutasította a Toldi című filmtervet, a megítélt támogatásokat visszavonja, a produkció eddigi költéseit jóváírja.

2014. október 16. 15:04
Pálfi György
Facebook

„Toldi vége.

A Magyar Nemzeti Filmalap október 14-én, rendkivüli döntőbizottsági ülésén elutasította a Toldi című filmtervet, a megítélt támogatásokat visszavonja, a produkció eddigi költéseit jóváírja.

Csak egy megjegyzésem lenne, a költő szavaival: 

»Ha örül Horger Antal úr,

hogy költőnk nem nyelvtant tanul,

sekély

e kéj -«

További információk a Magyar Nemzeti Filmalaptól.

Ennyi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. március 01. 09:40
Nagyon sajnálom. Egy Toldi sikeres Toldi film nemcsak itthon külföldön is képviselhetné a magyar kultúrát.
tango47
2015. december 19. 10:34
Az, hogy egy rendező tehetséges még nem jelenti azt, hogy 2,5 milliárddal kellene az államnak támogatnia filmtervét. Akik most felháborodnak, anno szarozták Bereményit, mert sok pénzt kapott a Hídemberre. A mai filmsiker kb olyan siker, mint az aranylemez a zeneiparban. Régen ötvenezer példány után járt aranylemez, ma 3000 már magyar világcsúcsnak számít.
Peter8811
2015. február 09. 17:31
Panama Lajosról kellene filmet forgatni Becsempészve a Toldi trilógiai felépítését , Panama, Panama szerelme, Panama estéje. Ég a nap melegtől a nyugdíjas defázik Panama Lajosunk reformról pofázik. Nincs egy árva szőrszál a bajszában ami nem érintet pinaszőrt a nagy EU-s hajszában. Szörnyű vendégoldal leng araszos vállán miatta tanyázik nyugdíjas a kályhán!
Ezért regisztráltam
2015. január 09. 23:55
Örülök, ha nem tömik "az én adómból" a teljesen elszállt, képileg nyilván érdekes és profi Pálfit. A taxidermiából tanultam meg, hogy tényleg létezik olyan, hogy "magyargyűlölet".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!