A kőbaltás visszatér

2014. szeptember 30. 07:39

Amit pedig ez a társaság Falussal művelt, a legenyhébb megfogalmazásban is méltánytalan volt.

2014. szeptember 30. 07:39
Szerető Szabolcs
MNO

„A horni, bokrosi, eredeti változatában súlyosan alkotmánysértő csomag legfeljebb annak paródiája lehetett, bár nevetni lassan húsz év után sincs okunk. Bokrostól aztán hamar megszabadult a miniszterelnöke, őt azonban küldetéstudata és a benne feltétlenül hívők kicsiny, ám befolyásos szektája újabb és újabb közéleti kalandokra csábítja. Legutóbb a választók döntésével időközben megsemmisített párt színeiben szerzett mandátumát felhasználva támadta rendre az ország jobboldali kormányát az Európai Parlamentben, egy kevéssé mérsékeltnek tartott jobboldali társasághoz csapódva. Az MSZMP-től az MSZP-n és a bankárvilágon át az MDF-ig hosszú és kanyargós volt az út, ami állandó: ragaszkodása a tévesen reformnak nevezett durva megszorításokhoz. (...)

Amit pedig ez a társaság Falussal művelt, a legenyhébb megfogalmazásban is méltánytalan volt. Felkérték, majd úgy álltak be mögé, mintha elhatárolódnának; profi kampánycsapat nélkül hagyták, hogy gyorsan lejárassa magát; politikai rutin nélkül lökték ki a politikai arénába. Majd a várható kínos szereplés felelősségétől menekülve, a hírek szerint ismét a balliberális értelmiség nagyágyúinak »tanácsára«, magára hagyták jelöltjüket. És maradt a színen Bokros Lajos mint alternatíva a kormánypártok magabiztosan vezető jelöltjével szemben. Ez az alternatíva sok mindennek nevezhető, baloldalinak semmi szín alatt. Orbán Ottó írta: »Éljen soká a kőbaltás miniszter / Büszkén sétálgasson a rommezőn föl-alá Ami itt állt mind ő verte szét«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. szeptember 30. 11:35
Azért az elgondolkodtató, hogy Falus országos tisztifőorvos lehetett valaha is ebben a honban. Logikája, jelleme alapján egy komoly ember szóba sem állna vele. Ha jól megnézzük , nagyon igaznak tűnik az az "amerikai mondás", ami szerint a leghülyébbek jutnak a legmagasabbra. /Gondolom, a púpos pénzember lehetett a téma ott, ahol a mondás született/.
kurbitalis
2014. szeptember 30. 09:58
"Amit pedig ez a társaság Falussal művelt, a legenyhébb megfogalmazásban is méltánytalan volt." Az sem volt piskóta, amit Falus művelt. Persze nem vette észre, hogy átverik és kihasználják: minden egyes akciójával megbukott, nevetségessé tette magát. Mintha szándékosan vitték volna be az erdőbe a tanácsadói. Vagy tudta, és jól megfizették érte, hogy a széles nyilvánosság előtt hülyét csinált magából. Vagy tényleg ennyire hülye, buta és ostoba.
hátakkor
2014. szeptember 30. 09:34
"ami állandó: ragaszkodása a tévesen reformnak nevezett durva megszorításokhoz" A megszorítás egy dolog. Régi proletár tempó elvenni a másét. De volt itt a teljes nemzeti vagyon leértékelése és elpattintása, előre bejelentett, havi fix csúszó leértékelés, a gazdaság teljes lefagyasztása is. Teljes ipari szektorokat vesztett el a nemzet. Alig győzzük visszaszerezni morzsánként.
BőröndÖdön
2014. szeptember 30. 09:32
Az egész állampártban nincs egy bokros-kaliberű koponya,ez a fő bajotok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!