Nácik és szovjetek? Becenevet a magyarnak!

2014. szeptember 23. 17:49

Divat lett, sőt, a politikailag korrekt beszéd bevett fordulatává vált a németek által a második világháborúban elkövetett bűnöket „náci bűnöknek” nevezni. Az oroszok is igyekeznek a „szovjet” rovására írni az általuk elkövetett szörnyűségeket.

2014. szeptember 23. 17:49
Pákozdi Imre

Még tavasszal, a felújított Kossuth téren magyaráztam fiatal moszkvai ismerősömnek az 1956-os eseményeket, kicsit messzebbről kezdve, így: „1945 után az oroszok tartósan berendezkedtek Magyarországon...”. Az illető kijavított: nem az oroszok, hanem a szovjetek. A minap megtekintettem a Szabadság téri megszállási emlékművet és mit nem olvasok az egyik, kerítésre fűzött tacepaón: „Denkmal, das an die Besetzung Ungarns durch die Nazis im Jahr 1944...” Tehát hogy ez itt Magyarország 1944. évi náci megszállásának emlékműve. Pedig ott áll kőbe vésve az amúgy kétes esztétikai értékű együttes homlokzatán a felirat: „A német megszállás áldozatainak emlékére”.

Divat lett, sőt, a politikailag korrekt beszéd bevett fordulatává vált a németek által a második világháborúban elkövetett bűnöket „náci bűnöknek” nevezni. Persze, az oroszok is igyekeznek eltolni maguktól és a „szovjet” rovására írni az általuk elkövetett szörnyűségeket. Mindez, évtizedekkel és generációkkal a történtek után, érthető és megbocsátható emlékezetpolitikai turpisság. Én csak annyit kérek cserébe, hogy mi pedig hadd tudjuk be a magyar kormányok valaha elkövetett bűneit a hajdani közvéleménykutatás szülte pirézeknek. A vita a továbbiakban szóljon a nácikról, a szovjetekről és a pirézekről. A németek, az oroszok és a magyarok pedig találkozzanak és bulizzanak együtt minél többet az Alexanderplatzon, a Krasznaja Plósagyon és az Oktogonon. A hajdani Mussolini, mit nem mondok, November 7. téren...

Pákozdi Imre

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tuti
2014. szeptember 24. 11:53
Ez valamilyen kiváltság, magyar bűnökről beszélni. Jól tudjuk, hogy az egykori Csehszlovákiában, majd később az első önálló Szlovák államban minden zsidót és akit még hozzá soroltak, deportáltak. Hasonlóan tették a német megszállás alatt álló francia, dán, ukrán és sorolhatnám államokban. Mi próbáltuk védeni az itt élő zsidóságot, a körülményekhez képest nem is rosszul. Szerencsére sokan túlélték a borzalmakat, és most minden borzalmat, még azt is ami eleve a világháborúból adódott is ránk próbálják hárítani. Persze ez csak egy szűk réteg, a többség hallgat, vagy az utóbbi időkig hallgatott. Pedig tudja, hogy igaztalan és őt is veszélyezteti ez a zavaros és igaztalan vádaskodás a keltett hangulaton keresztül. Gondoljunk arra, hogy rajtunk azt is számon kérék, hogy a többség hallgatott és eltűrte, amiről bizonyíthatóan nem is tudhatott. Nem kellene egyeseknek ezen elgondolkodniuk?
Rockpapa
2014. szeptember 24. 07:30
Wehrmacht többmillió német katonáját folyamatosan lenácizzák.Pedig a túlnyomó töbségük egyszerű párton kivüli német férfi volt.Besorozott katona,Tanító,vizvezetékszerelő,paraszt,hivatalnok,stb.Undorító hogy 79 évvel a második világháború befejezése után ,még mindig a gyöztesek propaganda dumáját használják tudatlan,vagy rosszindulatú baloldali,liberális faszok.
Ellensúly
2014. szeptember 24. 01:08
Ezt már réges-rég alkalmazzák. A szovjetek nagy honvédő háborúnak keresztelték el a második világháborút, holott Lengyelország megtámadása, Finnország hadüzenet nélküli lerohanása valahogy nem a hazájuk védelmét szolgálta. Ráadásul Finnország megtámadását nem is tekintették a második világháború részének, s a „művelt” Nyugat ezt a terminológiát ugyanúgy átvette a sztálini birodalomtól, ahogy a fasizmus egyenlő nácizmus hazugságát. Még szomorúbb, hogy Szlovákia, Hitler első és utolsó csatlósa úgy tesz, mintha áldozata lett volna a második világháborúnak. Mintha a Tiso-féle állam nem Szlovákia lett volna, s az egyedüli agresszor a „szlovák területeket” elfoglaló nácifasiszta Magyarország lett volna. Románia dettó. A szélsőségektől mentes, minden tekintetben támogatandó revizionizmust összemossák a német befolyás erősödésével, holott ők legalább annyira közeledtek a Harmadik Birodalomhoz, sőt még német megszállásra sem volt szükségük ahhoz, hogy legyilkoljanak több százezer zsidót.
Brigadéros
2014. szeptember 23. 23:24
Totál igaza van a szerzőnek!!! Működik rendesen a hollywoodi agymosoda a velejéig gonosz rossz arcú náci németekről, meg a délceg, nyílt tekintetű talpig úriember kinézetű szövetségesekről...Hányinger a köbön...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!