Akikre büszkék vagyunk

2014. július 04. 10:37

Ez a Pride nemcsak a melegeké. Mindenkié, aki ki akarja mondani, hogy igenis van még Magyarországon élet. Hogy nem kell ezeknek megfelelni.

2014. július 04. 10:37
Tóta W. Árpád
hvg.hu

„A budapesti Pride különösen fontos, és ismét nem elsősorban a melegeknek, hanem Budapestnek. Világváros ugyanis csak egymás mellett élő szubkultúrák által létezhet. Itt magától értetődik, hogy különbözőek vagyunk, viszont a különbözőek sincsenek egyedül, mert másfél millió közül mindenki talál barátokat és sorstársakat. Budapest az a hely, amelyet sehogy sem tud lenyelni olyan rendszer, amely mindenkit egyformává szeretne tenni. Itt működött ellenzék a fent említett buta pártkáderek országlása alatt. És itt talált otthonra és észveszejtő kalandokra Tormay Cecile, a fasiszta leszbikus, mert elfér itt mindenféle csodabogár.

Egyszer már majdnem megcsináltunk egy országot, ahol bárki lehet az, ami. Homoszexuális, vagy latin rítusú katolikus, ha úgy érzi jól magát. Ez az ország veszni látszik, de Budapest nem illeszthető bele abba a provinciális, hazug, álszent giccsbe, ami körülötte épül. Kicsit több a lézerblokkolós pasaparki seggfej meg a trafikos, de a buli marad.

Nem leszünk egyformák, ha a seggedet is vered a stadionod közepén a földhöz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 264 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2014. július 04. 19:51
Mikor lesz végre Szemüveges Büszkeség Napja? Mi miért kussolunk gyáván? Szemüveges Pride-ot követelek, szemüvegesek fogjunk össze és egy szál szemüvegben vonuljunk végig az Andrássy úton! Én nem szégyellem, hogy szemüveges vagyok! Tekintsétek ezt most kamingautnak!
Burmin
2014. július 04. 19:35
.... ahol bárki lehet az, ami. Hát én az vagyok aki. És nem olyan mint te vagy bárki más. És ebben engem senki nem zavar, senki nem akadályoz. A langyosakat se, mert látod vonulhatnak meg gondolom távol tőlük az ellentüntetők úgy mint tavaly. Szépen végigvonultok a szavazgyűjtőkkel együtt ( DK, Együtt-PM, Szocik mindenfél támogatók: talán még követségi ügyvivők is. A rendőrség meg biztosít, mert ez a dolga... Holnap meleg lesz minden értelemben...
Horlas
2014. július 04. 17:11
Nem gondoltam volna, hogy egyszer még örömmel fogom idézni Kóka elhíresült mondatát: "A mocsár lecsapolásakor nem a békák körében tartunk népszavazást!"
atila68
2014. július 04. 16:57
Szeretném ha azok akik különböznek a többségtől megadnák a lehetőséget a többségnek, hogy tisztelje őket a többség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!