Ügynökügyben süketek párbeszéde folyik

2014. június 20. 12:17

Kérdés, hogy még hány volt állambiztonsági tiszt, hány volt bezsaroló tartótiszt szolgált a '90 utáni kormányok kötelékében?

2014. június 20. 12:17
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Ügynökügyben évek óta a süketek párbeszéde folyik: minden egyes tisztázási kísérletnél a kormányoldal azzal lő vissza, hogy mi nem vagyunk tekintettel a bezsarolt, megtiport spiclik egyéni tragédiáira. Mi pedig minden egyes alkalommal elmondjuk, hogy minket elsősorban nem a bezsarolt spiclik érdekelnek, hanem azok, akik a kommunista állambiztonság parancsnoki hídján álltak. Mint például Tasnádi László. A belügyi tárca új államtitkára ugyanis 1988-ban főhadnagyként a BRFK állambiztonsági szervének III/II-2. Osztály C alosztályának megbízott vezetője volt, 1989-ben pedig már századosként vezette az osztályt. Akár Orbán megfigyelését is elrendelhette. Az ugye innentől kezdve nem kérdés, hogy a Fidesz miért nem érdekelt az állambiztonsági múlt feltárásában. Arra is emlékezhetünk, hogy korábban Lusztig elvtárs, a Baranya megyei állambiztonság egykori főnöke, a módszerváltás után tizenöt évvel Lamperth Mónika belügyminisztert látta el pótolhatatlan ismeretekkel (nyilván a bűnmegelőzés és még véletlenül sem a jogtalan tüntetés-betiltások tárgykörében). Mostantól Tasnádi elvtárs is felel azért, hogy két héten belül rend lesz (s nyilván nem a belső reakció elhárítása lesz a feladata). Kérdés, hogy hol? Kérdés, hogy még hány volt állambiztonsági tiszt, hány volt bezsaroló tartótiszt szolgált a '90 utáni kormányok kötelékében?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2014. június 21. 07:55
Na ez tényleg kérdés..biztos, hogy sokan, akiket nem lehetett elküldeni, mert nagyon sokat tudtak..ezért volt nálunk félrendszerváltás.Az is biztos, hogy a nemzetbiztonságiakból is sokan szolgáltak tovább..ki tudja az ország vagy egyes személyek érdekében maradhattak.
Eltünt
2014. június 21. 03:40
http://www.utolag.com/Vilagpanorama0620.htm Világpanoráma.
Ángyán Páván
2014. június 20. 21:54
Hun a vidió? http://mandiner.blog.hu/2009/05/18/kivagone_es_az_antirasszizmus_nyomaban_reakcio_tv
Ángyán Páván
2014. június 20. 21:52
Huszonkilenc év az állambiztonság szolgálatában, egy nap a Fővárosi Közgyűlésben Van már költségvetése Budapestnek, miután Kivágó Iván Györgyné egyetlen szavazás erejéig esküt tett, hogy így újra létrehozza a Hunvald György előzetes letartóztatása miatt megszűnt MSZP-SZDSZ-es többséget, majd lemondott. Kivágóné eskütételét nem is a főpolgármester, hanem helyettese, Horváth Csaba celebrálta. Demszky Gábor főpolgármester azt javasolta az ellenzéknek, vegyen "180 fokos fordulatot", mert ahogyan országosan politizál, az Budapesten nem működik. Oszt jónapot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!