Szóljon hangosan az ének

2014. április 13. 15:11

Átírhatjuk a már elfelejtett dal szövegét, most április hatról szól az ének. Nem akármilyen ez a győzelem. Nem nagy, hanem óriási, nem fontos, hanem a legfontosabb.

2014. április 13. 15:11
szék
Gondola

„Április négyről szóljon az ének - énekeltük és hallottuk évtizedeken keresztül az iskolai ünnepélyeken. Az érctorkok a tornateremi bordásfalak és kosárpalánkok között zúgták a szélbe felszabadítónk hősi nevét. Rég volt, szép volt. (Nem volt szép.)

Átírhatjuk a már elfelejtett dal szövegét, most április hatról szól az ének. Hát szól, jó hangosan érctorkok és bordásfalak nélkül is. Szóljon is, mert nem akármilyen ez a győzelem. Nem nagy, hanem óriási, nem fontos, hanem a legfontosabb. Tudják ezt ők is, a nagy kormányváltók.

Sorra érkeznek a táviratok és a jókívánságok a világ minden tájáról a magyar miniszterelnöknek. Vannak köztük meleg hangú, baráti üdvözletek, no meg kötelező diplomáciai udvariasságok is a politikai ellenfelektől.

Mindenki gratulált, csak Mesterházy nem. És már nem is fog, mert ezt csak akkor és ott, aznap este, a történelmi pillanatban kellett volna megtennie. Hogy nem tette, ezen nem kell csodálkozni. (...)

Kapom a hírt, hogy lemondott Bajnai, Fodor meg Zoltai Gusztáv.

Hát gyerekek, szóljon már az az ének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
viktóriaa
2014. április 14. 09:01
A fényes győzelem az elmúlt 4 év minden percét legitimizálta..és jutalmazta. !!Igenis végre nem kölcsönből élünk..és azt osztogatjuk...hanem a gazdaság kezdett felpörögni....és a pénztáraknál már látható,az emberek fogyasztásának bővülése. Hatalmas megerősítés...és támogatás az ujabb 2/3-ad.....ezzel a kormány nyugodtan élhet....és vezethet. Kellemes éjszakánk volt ...egész 7-ére virradóra barátainkkal pezsgők, kártyapartik..és ünneplő beszélgetések mellett. szép volt fiúk!....
szokolaigyorgy@gmail
2014. április 14. 00:45
Kansas City-ben egy náci lelőtt 3 magát zsidónak valló embert. Ideje lenne szólni Ch.Gátinak, emeljen szót az USA antiszemita politikás ellen.
Pirosz-szka
2014. április 13. 20:21
"(szék)" Találtam hozzád illő játszótársakat: http://www.youtube.com/watch?v=o16QwTdMUdo&feature=youtu.be
balbako_
2014. április 13. 17:03
Kétségtelenül megérdemeltük újfent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!