Metszetek – UFi, Reakció, Mandiner, Tokfalvi

2013. november 20. 10:32

Néha magunk sem tudjuk, mivel-kivel van vagy nincs közös metszetünk, de ha már a vállalható örökségnél tartunk, jöjjön pár példa.

2013. november 20. 10:32
Redakció
Mandiner

„A folytatható hagyomány: a virágzás. Annak az elismerése, amit a Habsburg-hű labancok tettek az országért, Károlyi Sándortól, az első nagy kiegyezőtől kezdve. A nyugodt, békés fejlődés Mária Terézia alatt. A példátlan növekedés 1849 (gy. k. a mezőgazdasági kapitalizmus bevezetése) után. A boldog békeidők Pozsonyban, Kassán, Kolozsváron, Nagyváradon, Temesváron, Szabadkán. Az éjszakai gyors Fiuméba. A kapitalista fellendülés 1882 után, Trianon előtt, és az 1920-as években, Trianon ellenére. Wass Albert helyett Márai. Meg az, amivel a magyar zsidóság, mint gazdaságilag független városi középosztály, még a két háború között is, még 1943-ban is, diszkriminációval sújtva, hozzájárult a magyar gazdasághoz és kultúrához. A halálra emlékezés helyett az életre emlékezés. Huszadik holokausztmúzeum helyett egy múzeum a magyar zsidó dicsőségről. Attól se lenne több beteg nyilas, annyi biztos.

Több pozitív érzelmet, hölgyek és urak.″ (Tokfalvi)

„Tök jó, hogy Tokfalvi Elek eljutott az UFi-Reakció-Mandiner nagyjábóli hagyományképéig :)” (konzervatívanarchista)

„Tokfalvinak nincs metszete a Mandinerrel. Tessék figyelmesebben olvasni. Nem csak ezt az írást, hanem a többit, a Hírszerzősöket is.” (Virtuális turista)

Néha magunk sem tudjuk, mivel-kivel van vagy nincs közös metszetünk, de ha már a vállalható örökségnél tartunk, jöjjön pár példa.

A labanc és Monarchia-örökségről
Kurucok vagy labancok?, Reakció blog, 2009
Ha... - II. Ottó királyunk halálára, 2011, via Kommentár
Városálom, Mandiner, 2011; 
Megoldás elnöki válságokra: a Monarchia-mozgalom!, Mandiner, 2012;
Merjünk labancok lenni!, Mandiner, 2012; 
Ilyen volt a századelő igazi Budapestje, Mandiner, 2013

Pozsonyról (Mandiner, 2013. november; A Szent Korona Szlovákiában: Pozsony megtalált múltja, Mandiner, 2012)
Kassáról (Reakció, 2007. november, 40. oldal)
Kolozsvárról (UFi, 2004. december)
Nagyváradról (Reakció, 2008. február, 48. oldal)
Fiuméről (UFi, 2003. december)
Wass Albertről (UFi, 2007. augusztus)

Wass Albert helyett Márairól 
Befelé a csigaházba, Mandiner, 2012;
Feljegyzések Fideszországból, Mandiner, 2012; 
Epizódok egy imázskatasztrófából, Mandiner, 2013

A magyar zsidó örökségről
A hiányról – holokauszt és magyarság, UFi, 2004. május
Munkaszolgálatos olimpikon, Mandiner, 2012; 
Ortodox és zsidó, román és szlovák Budapest, Mandiner, 2011;
Zsidónegyed: lépésről lépésre, Mandiner, 2011;
Egy sorstalanság, Mandiner, 2011;
Magyar tragédia 1944-1947, Mandiner, 2011

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2013. november 20. 13:24
Hamis a Szent Iván-éji álom kisérőzenének álomtétele, amelyet a szerző símán átvett Weber: Csónakon című dalából; hamis Einstein relatívitás-elmélete, amelyet soha a valóságban nem lehetett bizonyítani; hamis az egész evolúció-elmélet, amelyben maguk soha nem hittek; hamis az Ószövetség, mert azt az egyiptomiaktól vették át, mint ahogyan a Tízparancsolatot is. És így tovább, tovább, tovább..... Semmit, forrásként, önmaguktól nem alkottak, nem találtak ki - semmit és soha. Hamis a holland kislány naplója és hamisak mind azok a sok-sok mesék, amelyeket regényként, filozófiaként, tanulmányokként, pszichológiként megírtak, kinyomtattak, terjesztettek. Minden csak elmélet és vélemény. Végül is mindenki ítélje meg maga ezeket.
korona
2013. november 20. 12:59
Így tehát előfordul, hogy a vadász lesz a lőtt vad, és az életben maradt vad pedig éli világát tovább. A rászedés művészete. Mint írtam: azt hiszik, hogy bennünket rászedtek és most is, de dühödten veszik észre, hogy bizony ők is áldozatok, a mi áldozataink, és mindig. Végülis nem hagyhatjuk magunkat. És hozzátehetem, hogy SOHA NEM FOGNAK GYŐZNI, és soha nem fog megvalósulni a globális királyságuk. Inkább alkalmazkodjanak, mint eddig oly sokszor. Minden hamis ami a kezükből, eszükből kikerült - MINDEN. És minden ÉRTÉKTELEN.
Netuddgi
2013. november 20. 12:49
Mélyen tisztelt nemes Tokfalvy Úr! Nekem Bárcaházi Nemessy Eduárdnak megboldogult és haláláig Habsburg-hű édesapám mindig azt mondogatta: "Ne azt nézd mit mond, hanem azt hogy ki, mikor, és hol!" Tisztelt Tokfalvi Úr, Kedves Elek! Remélem nem haragszol meg egy ilyen vén labancra, hogy csak így letegezlek, anélkül hogy egy nemes nedűvel "per tu"-t ittunk volna, de Ottó bátyánk (tudod von und zu Habsburg) úgy utasított volna vissza egy ilyen parvenü alakot, aki egy ilyen körülmények között, ilyen előélettel mint a tied, a XXI. század elején ilyen dolgokat ír és mond hogy a nem a Hargita, bocsánat nehogy megbántsuk oláh szomszédainkat Harghita, nem Magas Tátra - elnézést tót rokonaink Visockie Tatra vonaláig repül, hanem az Uralon túlra. Ahova való, a szolgalelkű, genetikailag alattvaló felfogásával. Még akkor is ha irománya végén elejt néhány gyöngyszemet. Híved Bárcaházi Nemessy Eduárd
szalámis hegedű
2013. november 20. 12:29
Ajtósinak van metszete. Fametszet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!