Gyurcsány Orbán valódi ellenfele

2013. november 23. 09:11

Nem létezik olyan, hogy „magyarság“ vagy „németség“. Sőt, mint kutatások alátámasztják, ez a hit a fajelmélet alapja. A fajelmélet viszont a fasizmushoz, s előbb vagy utóbb, valamilyen módon nyílt erőszakhoz vezet.

2013. november 23. 09:11
Magdalena Marsovszky
vs.hu

„Ma Magyarországon választási többséget képez az etnonacionalista szemlélet. Ez nem más, mint az a hit, hogy létezne olyasmi, mint »magyarság«, amely a Kárpát-medencében – a politikai határokon átívelően – kulturális és etnikai egységet képez.

Ennek a hitnek persze nincsen semmiféle reális alapja: nem létezik olyan, hogy »magyarság« vagy »németség«. Sőt, mint kutatások alátámasztják, ez a hit a fajelmélet alapja. Szaknyelven szólva: az etnikai konstrukció a fajelméletes konstrukció része. A fajelmélet viszont a fasizmushoz, s előbb vagy utóbb, valamilyen módon nyílt erőszakhoz vezet. 

(...)

Ezzel szemben áll a nagy népnemzeti (szélsőjobb-kormány-ellenzéki) összeborulás, mely legutóbb a Székely menetelés esetében vagy a Szentkorona ügyében is tapasztalható volt. Ebben a nemzeti befelé fordulásban immár az számít szélsőségesnek, aki számára a korona nem nemzeti jelkép, hanem múzeumba való műtárgy. Pedig a Szentkorona a Szentkoronatan nyomán a fasiszta élettérideológia jelképe, és mint ilyen, mítosza eleve ellentétes a demokráciával.

Ezt egyedül Gyurcsány mondja ki, amiért aztán őt kiáltják ki »szélsőségesnek«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2013. november 23. 19:28
Mégiscsak vannak boszorkányok. A hölgyre tekintve a gonosz szemébe nézhetünk.
Magyarok Pásztora
2013. november 23. 13:29
Hány ilyen jöttment lotyó lehet a komcsiknál ?
OberEnnsinnen
2013. november 23. 13:14
Hej, Maddalena: Az ősök nélküli létezés bizonygatása helyett, kutasd inkább azt: mikor, hol és ki hipnotizált téged?
atila68
2013. november 23. 12:45
A cím alapján ez valami vicces poszt lehet. Gyurcsány a legjobb esetben Vona Gábor ellenfele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!