Visegrádon nem győzhet a gonoszság!

2013. szeptember 05. 11:12

Olyan javaslatunk van, amely mindenki számára elfogadható lehet, és nem kérdőjelezi meg a szociális temetés intézményét.

2013. szeptember 05. 11:12
Schmuck Andor
Facebook

Nyílt levél Rogán Antal úrnak, a FIDESZ-KDNP frakcióvezetőjének
Visegrád

Tisztelt Frakcióvezető Úr!

Visegrádon nem győzhet a gonoszság!

Napjainkra a magyar társadalmat feszítő problémák közül sok kérdésben szinte áthidalhatatlan az ellentét a politikai térfél szereplői között. A pártok cselekvései, tettei láthatóan egyetlen célt szolgálnak: a szavazatszerzést, a bizonytalanok meggyőzését, a már meglévő szekértáborok szimpatizánsainak bővítését.

Vannak azonban olyan ügyek, amelyek nem a kampány, nem a rövidtávú pártlogika eszközei, hanem ennél jóval fontosabbak: mindennapi politikai közérzetünk javítását, egy élhető, emberséges táradalomban való tudatos részvétel esélyét jelentik.

Emberség vagy embertelenség? Tették föl a szociáldemokraták a kérdést, miközben a parlament a szociális temetkezésről szóló törvényjavaslat tárgyalta.

Emberség vagy embertelenség? Kérdeztem én is többször az ország nyilvánosságától.

Emberség vagy embertelenség? Fogalmazódott meg a felvetés a törvényalkotók, a parlamenti patkóban felelősen helyet foglaló politikusok irányába.

Tisztelt Frakcióvezető Úr!

Csak emlékeztetőül: az Önök által javasolt új szabályozás lényege, hogy az állam csak akkor vállalja át a temetés költségeit, ha az elhunyt hozzátartozója is kiveszi a részét a munkából, azaz átöltözteti a halottat, a temetőben a koporsóban odaviszi a sírhoz, amit előtte megásott, leengedi a koporsót, végül pedig betemeti azt.

Ez megengedhetetlen! Nem hiszem, nem hisszük, hogy ez a jogalkotók valódi szándéka!

Sokszor szembesülünk az alaptalan váddal, hogy a kormányoldallal szemben nincsenek érveink, nincs érdemi módosító jobbító szándékú javaslatunk. Szándékaim szerint jelen soraim cáfolják ezt a vélekedést, hiszen van megoldásunk! Olyan javaslatunk, amely mindenki számára elfogadható lehet, és nem kérdőjelezi meg a szociális temetés intézményét.

A Magyar Szociáldemokraták Pártjának javaslata, hogy egyetlenegy szó beiktatásával, a megfogalmazás finomításával ne tegyék kötelezővé, hanem csupán lehetőségként jelöljék meg a személyes részvételt. A kötelezettség embertelen, a lehetőség pedig emberséges megoldás.

Őszintén bízom benne, hogy javaslatunk elfogadható és a támogatható a Visegrádon ezekben az órákban ülésező FIDESZ-KDNP frakció számára. Köszönöm, hogy frakciótársaival együtt segít egy élhető, szociális értelemben is a társadalmi szolidaritás értékeit magáénak tudó Magyarország megteremtésében.

Kérem, adja vissza a reményt, hogy nem a gonoszság, hanem a megértés győz e törvény elfogadása kapcsán.

Tisztelettel,

Schmuck Andor
A Magyar Szociáldemokraták Pártja elnöke

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2013. szeptember 05. 15:04
Scmhuck Andor pártelnök, és lélekkufár úrnak! Hogy van képe egy történelmi párt elorozott székébe ülve , kenetteljesen leckéztetni mindenkit? Mit szólna ehhez Kéthly Anna? -Annuskám, ugye te is ezt tennéd a helyemben? Kérdi a "tekintélyes" világfi ( a pocakjára gondoltam).. Egyet jegyezz meg! A holtak eltemetése keresztényi kötelesség!Amíg nem voltak ravatalozók és főképpen "temetkezési biznisz" a hozzátartozók maguk öltöztették fel az elhunytat. Ma is megtennék, de ha hozzá sem ér a válallkozó, akkor is 20 000 Ft-nál kezdődik a költségvonzata- hogy fínom legyek! A sírt pedig a rokonok, a szomszédok és az ismerősök ásták ki és földelték el. Téged Andor, a "Hallgatás tornyában " adnálak át az enyészetnek! Mivel itt nem élnek keselyűk, pár száz kiéhezett patkány is megtenné!Rokonlelkek, ingyen....
Trükkök Százai...
2013. szeptember 05. 15:03
Méltányolható felvetés, Pukkandúrnak egy piros pont.
Zod
2013. szeptember 05. 14:30
Alanyi jogon járó örökéletet minden nyugdíjasnak,és máris nincs probléma!
atila68
2013. szeptember 05. 14:08
Tisztelettel, Schmuck Andor A Magyar Temetkezési Vállakozók Szövetségének elnöke
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!