A vörös szegfű szirmai

2013. június 06. 07:13

A vörös szegfű virágának is lehet akárhány szirma, mind egy tőről fakad.

2013. június 06. 07:13
Torkos Matild
MNO

„Úgy tűnik, leginkább a »párbeszédes« volt LMP-s szakadárok jöttek dühbe Mesterházy erős miniszterelnökjelölt-aspiránsi ambíciójának megszellőztetésétől. Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen a lehetőségek közt szerepel, hogy jól elszámították magukat: azt hitték, Bajnai kormányfőjelölt mellé sorakoztak föl, aztán a végén még a virtigli szoci Mesterházy vezette szövetség sikeréért kell majd kampányolniuk. Elég nehéz lesz ezt megemészteni a Lehet Más a Politika nevű párt bázisdemokráciáján szocializálódott Szabó Rebekának és Jávor Benedeknek. Nehéz lesz végül azzal szembesülniük, hogy nekik csupán annyi szerepet szántak a baloldali összefogás legfőbb irányítói, hogy kiválásukkal gyengítsék az LMP pozícióit az Országgyűlésben. Ha pedig Bajnaiék tényleg a 2010-es MSZP-s adatbázis felhasználásával igyekeznek építeni országos hálózatukat, akkor helyi szinten is alaposan elfűrészelték maguk alatt a fát. Így nehéz lesz a közös képviselőjelöltekben megállapodniuk a választókerületekben, ráadásul a szocialistáknak már megvannak a potenciális jelöltjeik.

Gyurcsány Ferenc pedig már szinte bizonyos, hogy nem szólhat bele, Mesterházy vagy Bajnai legyen-e Orbán kihívója. Az őszödi beszéd kiszivárogtatása szappanoperájának legújabb felvonásával, amit újdonsült ceremóniamesterével adatott elő Katiról, Imréről és Feriről, végleg kiírta magát a hazai baloldali politikából. Ám magával rántott a semmibe jó néhány feledhető, csekély fajsúlyú, ám annál ambiciózusabb volt szocialista politikust is. Ráérzett viszont a megfeneklett baloldali kampányra, a torzsalkodás okozta elbizonytalanodásra Schmuck Andor, aki lerombolta Kapolyi László végelgyengülésben szenvedő szociáldemokrata pártját, és a romhalmazra ráépített egy újat, természetesen a jogfolytonosság érzetét keltve az öreg szocdemekben. Ő is szeretne a »szépkorúak« Tisztelet Társasága és a jól csengő Magyar Szociáldemokraták Pártja bázisán valami fontos pozíciót kicsikarni magának a nagy ellenzéki összefogás apropóján.

Virágozzék száz virág, versenyezzen száz gondolati iskola! – adta ki a jelszót 1956 tavaszán Mao Ce-tung, aztán láttuk, miként szűkült le a száz gondolati iskola egyetlenegyre. A vörös szegfű virágának is lehet akárhány szirma, mind egy tőről fakad.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2013. június 06. 11:23
"aztán láttuk, miként szűkült le a száz gondolati iskola egyetlenegyre. " Bizony láttuk. Úgy módosult a választási törvény, hogy kénytelenek összefogni. Az meg a pofátlanság csúcsa, hogy a kormány által kikényszerített összefogást pont a kormányoldal veti a szemére azoknak, akik ebből a kényszerhelyzetből a lehető legtöbbet próbálják kihozni. Vagy ha nem is a legtöbbet, de a lehető legkevesebb kár mentén próbálnak alkalmazkodni a helyzethez.
BőröndÖdön
2013. június 06. 10:51
Matildka,ma is rendben volt a benyalás a patkóbélig,mehet a pénztárba!
Agnieszka
2013. június 06. 10:33
Torkos Matild egy nagyszerű újságíró és személyében jobb lenne, ha békén hagynák. Mostmár oda jutunk, h. a kormánypárti lap újságíróját is természetes gyalázni? Torkos okos, tisztességes, szépen író újságíró, az 55+16 éven keresztül uralkodókat meg nem kötelező szeretni, a magam részéről még az Antall kormány 4 évét is hozzájuk sorolnám, elég mai bajt köszönhetünkneki is, lényegtelen, h. milyen szándékkal. Oly furcsa eszmék vannak, még emlékszem kedves volt évfolyamtársamra, aki meggyőződéses párttag lévén a 70-es évekbeli panaszainkra azt mondta, nem fontos, az a lényeg, h. mindenki a maga helyén, munkájában igyekezzék jól teljesíteni. Ezen az alapon nem is szép az ország vezetését figyelemmel kísérni, hiszen nem a mi dolgunk, nem a mi munkánk. Kritikával illetni meg végleg illetéktelenek vagyunk! Ez egy ilyen világ volt, ezt várták tőlünk. Végülis, nem függetlenül, sőt, a vezetés színvonalától, a rendszer gazdaságilag összeomlott, különben ma sem tudnánk Mansfeld Péterről, a sok szerencsétlen 56-osról, akikkel sikerült a kommunistáknak Haynaut előzni. Néha elgondolkodom, 49 után legalább a gyermekeket nem büntették, ezek meg ezrekre tehető fiatalt nem engedtek a felsőoktatásba, tanári szakoknak még a közelébe sem. Keveseknek nagyon jó világ volt, sokaknak egyáltalában nem, de ami utána jött, az, ha lehet, megmutatta, mindig van sokkal lejjebb is. Torkos Matild írásai az idáig vezető útról szólnak, a közemberek okulására, Különben a szervilizmusról annyit, h. Torkos a lapban hangot adott annak a véleményének, h. a felháborító végkielégítéseket ne általánosan, hanem egyénenként, bírói úton próbálják visszaszerezni, nem kis pénzről, milliárdokról van szó, mint kiderült, nemcsak a BKV volt a végkielégítés kifizetőhely, de a MÁV és még sok más állami hivatal és cég is. Ezek treníroznak a hatalomba visszatérésre 2014-től? Sajnos, minden megtörténhet.
kukagyerek
2013. június 06. 09:45
"A vörös szegfű szirmai" A fideszben is olyan szagú, mint a maszopban. Egy a gyökér!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!