Az utcaátnevezésről

2013. június 15. 11:45

Tormay Cécile írónőt Nobel-díjra is jelölték, ezek szerint mindazok antiszemiták voltak, akik felterjesztették?

2013. június 15. 11:45
Tarlós István
Tarlós István
Facebook

„Nem Tormay Cécile támogatta a numerus clausust, hanem az általa vezetett nőegylet. Az írónőt Nobel-díjra is jelölték, ezek szerint mindazok antiszemiták voltak, akik felterjesztették? 1916-ban kitüntette őt a Magyar Tudományos Akadémia, és 1937-ben, egy évvel az első zsidótörvény elfogadása előtt meghalt, vagyis a gyalázatos holokauszthoz nem sok köze lehetett. Hetven évvel egy nagyon sajnálatos, soha meg nem ismételhető borzalom után állandóan, kétségbeesetten mindenkire ráragasztani az antiszemita jelzőt, aki egy szerencsétlenebbül megfogalmazott mondatot enged ki az éterbe, nem látom sok értelmét.

A Fővárosban ezt leginkább olyan politikusoktól tapasztalom, akik saját magukban sem bíznak. Egyébként is, nem tőlem vagy a Fővárosi Közgyűléstől eredt a javaslat, hogy Tormay Cécile-ről utcát nevezzenek el. Kerényi Imre kiadta közleményét, abból mindent megtudhatnak ez ügyben. Ez egy civil kezdeményezés volt, amelyet továbbítottam a II. kerületi képviselő-testülethez, az hozott egy pozitív határozatot, ennek alapján döntött a Főváros. Tartom magamat ahhoz az ígéretemhez, hogy az utcaátnevezés ügyében a közgyűlés a Magyar Tudományos Akadémia szakvéleményét fogja mérvadónak tekinteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 403 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2013. június 15. 23:40
Nekem elvböl nagyon tetszik, ha nökröl is neveznek el utcákat. Szabó Magdának pld van már utcája?
duzur
2013. június 15. 23:09
Meglep és elszomorít Tarlós álszent naívsága. Öt ennél különbnek hittem. Egészen más asszociációkat ébreszt a 2.vh. óta mindaz ami a Horthy korszakban történt, ugyanúgy mint a kommunizmus is mást jelent sokaknak azóta amióta megszenvedték a kommunista diktaturát. Vagyis megint ott tartunk, hogy kéjelegve vájkálunk egymás sebeiben. Érdemes?
packó_
2013. június 15. 23:02
Kéne szólni az illetékes szerveknek, hogy valamivel tájékozottabb trollokat küdjenek ide, mint ez az üvegcápa nevű. Ez így nagyon uncsi, csak vagdalkozik, de semmilyen ismerete nincs. KEDVES TROLLKÜLDŐK, KÜLDJETEK MÁR EGYET, AKI ÉRTELMES!!!!!!
packó_
2013. június 15. 22:29
Tudom: az, hogy nem csak a gazdag polgár gyerekek járhattak egyetemre. Olvasd el azt a törvényt, amire hivatkoztok. És ne hazudozz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!