A turul nem köt össze senkit és semmit

2013. június 25. 09:27

Ha annak érzem, ha nem, az én kormányom. Az én miniszterelnököm, akkor is, ha nem rá szavaztam. Interjú.

2013. június 25. 09:27
Esterházy Péter
168 Óra

Hazaprojektekből manapság sincs hiány. Ön még mindig a könyvtárat tekinti hazának?

Igen, az egy megbízható hely. Az én közösségi terem Csokonai Vitéz Mihályból, és nem a turulból nő ki. Hiába ajánlják magas helyről, a turul nem köt össze senkit és semmit. Poros paródia – hogy borjú, bárány bégessen. De amivel birkózunk, az régi történet: nagyjaink mindig is sokat beszéltek haladásról, maradásról, patópálságról. Mikor magunkat emelő büszkeség, mikor magunkat lejárató nagyzolás, mikor okos kompromisszum, mikor gyáva megfelelni vágyás. (...)

Ön is nyilatkozta: nincs bizalma a kormányban, nem érzi magáénak.

Ha mondtam, nem akartam így mondani, mert ha annak érzem, ha nem, az én kormányom. Az én miniszterelnököm, akkor is, ha nem rá szavaztam. Az országnak van kormánya, nem a Fidesznek, nem a kormányt adó pártokra szavazóknak, nem a hűségeseknek, nem a »mieinknek«. A hazának egy jelentős része nagyon is és mindig ellenzékben van, per definitionem, ezt rosszul tudja, rosszul mondta volt a miniszterelnök. De a kormány az egész országé. Nem szeretnék fellengzősködni, de ezt hívnák demokráciának. A most regnálók nem látszanak minden pillanatban tudni ezt. Tudni akarni. Ez a nem tudás nem áll se az ország, se a haza érdekében.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2013. június 25. 13:29
Még az interjúban is olyan veretesen nyomja a magáét, mint a Harmonia cælestis-ben. Azt is olvassa az ember, majd visszalapoz, és mégegyszer nekilát :DD Nem baj. Veretes is, meg ez is a véleménye. Joga van hozzá. Elmondta, megirták, lapozhatunk. A karaván addig is halad tovább.
magnamater
2013. június 25. 13:21
Őseid is inkább vonzódtak a kétfejű sashoz, mint a Turulhoz, hát mit mondjak? Mondja a Turul a szemednek:csecse bogyó!
Magyargyerek 2.0
2013. június 25. 13:15
"a turul nem köt össze senkit és semmit" Tudom, elcsépelt, de mernéd ezt mondani a Dávid-csillagról.. 5 percen belül olyan antiszemita lennél, hogy soha se mosnád le magadról. Vagy Szaúd-Arábiában a félholdról. Háromig nem számolnál, és már nem élnél.
kjkj945
2013. június 25. 13:05
http://krokotanarur.atw.hu/2012/Schweitzer.htm """ Bármennyire is erőltetjük az emlékezetünket, nem rémlik, hogy a zsidó vezetés bocsánatot kért volna Esterházy Péter: Így gondozd a magyarodat című nyíltan magyargyalázó, rasszista gyűlölettől fröcsögő produkciójáért, amelyben többek között kutyákként jelölte meg a magyarokat, akiket házi kedvencekként ajánl tartani fajtársai számára:""" Pétert csak ezek kötik össze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!